Dette er i samme område hvor fire menn mistet livet i påsken i fjor.

Politiet fikk meldingen om skredet klokka 12.13 langfredag fra en person som var på skitur i området, som ligger en drøy halv time fra Sunndalsøra.

Mannen som meldte i fra var i et følge på ni personer, og oppdaget en mann som sto ved rasområdet og ropte om hjelp. Først var meldingen at to personer var tatt av skredet som er mellom 150 til 200 meter bredt, men det viste seg at det var kun én som ble begravd av snømassene.

Ble begravd under én meter snø

- Jeg har nå snakket med mannen som ble tatt av skredet, og han sier at han var begravd en meter under snøen. Han anslår at han lå der i vel ti minutter til han ble funnet, sier operasjonsleder Rolf Anders Korstad ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til adressa.no.

- Mannen som ble tatt av skredet sa også at han sammen med en annen mann og en kvinne i slutten av 30-årene, vurderte skredfaren i området som trygg før de gikk inn. I ettertid ser de at de gjorde en for dårlig vurdering, sier Korstad.

De tre i turfølget, som er fra Sunndal og Molde, var godt utstyrt og har gått mange toppturer.

Gravd fram av turkamerater

- Turkameratene fikk heldigvis til slutt gravd ham fram. Han hadde på seg skredsøker, og følget hadde med seg søkestang og annet utstyr for skredsøk.

Ifølge politiet er mannen i god behold.

- Han sa at han ikke hadde behov for legetilsyn, og nå håper jeg at de har dratt hjem for å ta seg en kopp kaffe, sier Korstad.

Skredet er ikke nøyaktig samme sted hvor snømasser tok livet av fire menn i fjor.

- Vi vil anbefale at de som vurderer toppturer i dette området nå er ekstra varsomme. Det er store lokale variasjoner, og hvis folk i det minste tvil så må de ikke utsettes eg for fare, sier Korstad, som satte i gang arbeidet med å skaffe redningsmannskap da skredet ble meldt. Både Sunndal Røde Kors Hjelpekorps og andre redningsmannskaper var i ferd med å rykke da det etter hvert kom melding om at de to var funne.

Foreldrene til en av de omkomne, Ola Inge Drøpping, fortalte til Adresseavisen julaften i fjor om tapet av sønnen.