Det var 9. februar læreren skal ha slått en elev ved en ungdomsskole på Nordmøre.

Tildragelsen skal ha skjedd etter at ungdomsskoleeleven skal ha blitt oppdaget av to lærere idet han tok av hengslene på et skap som en medelev disponerte.

Reagerte kraftig

Lærerne skal ha reagert kraftig: Mens en av lærerne holdt gutten, skal den andre læreren ha slått eleven i skulderen. Etter at de fysisk hadde tatt tak i gutten, skal de ha ledd av situasjonen – og gått fra eleven som hadde smerter i skulderregionen.

–Status er at den ene læreren er ilagt et forelegg på 8000 kroner for forholdet. Læreren har ikke innrømmet forholdet i den forstand at han har ikke erkjent straffskyld. For den andre læreren er saken avsluttet fra vår side, sier politiadvokat Anne Berit Lian ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Adresseavisen.

Erkjenner ikke

Politiet har avhørt flere personer i saken etter at hendelsen ble anmeldt, og lærerens forsvarer, John Marius Dybvik, har bedt om ytterligere etterforskning fra politiets side.

–Min klient har ikke vedtatt forelegget og erkjenner ikke straffskyld. Årsaken til det er at han ikke hatt til hensikt å fornærme eleven. Slik saken står nå vil han ikke vedta forelegget, og da vil saken ende i tingretten, sier Dybvik, som ikke vil gi ytterligere kommentarer slik saken står nå.

Politiet etterforsker saken videre med blant annet nye avhør, bekrefter politiadvokat Lian.

–Hva har læreren sagt i avhør?

–Jeg ønsker ikke å gå inn på hva han har forklart i avhør, sier Lian.

Til tingretten

Hvis det ikke kommer fram nye forhold etter den utvidede etterforskninger og forelegget ikke vedtas, vil saken trolig komme opp i Nordmøre tingrett.

Rådmannen i den aktuelle nordmørskommunen sier han ikke er kjent med at læreren var ilagt et forelegg på 8000 kroner.

–Vi avventer en endelig konklusjon i saken fra politiets side, sier rådmannen.