- Nå har vi vært ute og søkt over et stort område i ganske lang tid. Vi har hatt to redningsskøyter, et Sea King-helikopter og et kystvaktskip i søk. Aksjonen har pågått siden tidlig i morges, og både på grunn av hard vær og lang tid ute på sjøen, trekker vi nå tilbake redningsskøytene og Sea King-helikoptret, sier redningsledre Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen i Sør-Trøndelag til adressa.no like før klokken 15.30 søndag.

Leteaksjonen ble igangsatt etter at et fartøy rundt klokka 3.40 natt til søndag observerte noe som kan ha vært nødraketter.

Ingen savnet

Åmlid forteller at søket med kystvaktflyet vil pågå videre utover ettermiddagen. Det er imidlertid ikke funnet vrakgods eller andre ting som kan tyde på at det har vært et forlis på stedet.

- Det er heller ingen som er savnet. Jo lenger tid det går og vi ikke hører noe om at noen skal være savnet, jo mer tyder det på at dette kan være et misbruk av nødraketter. Men vi skal fortsette en stund til, før vi tar en endelig vurdering på om vi skal avslutte søket, eller ikke, sier Åmlid.

Kystvaktskip på vei

Det er ifølge NRK redningsskøytene Halfdan Grieg og Emmy Dyvi har deltatti søket i løpet av dagen.

I tillegg er kystvaktskipet Bergen på vei nordover. Dette vil ikke være fremme før i kveld.

- Skipet går fortsatt nordover, men vi må ta en ny vurdering om en stund på hvorvidt skipet skal settes inn i leteaksjonen, sier Åmlid.

Hovedredningssentralen har også skipet Havila Venus i stand by.