Nordmøre tingrett åpnet mandag konkurs i Vårsøg hotell AS, skriver driva.no. Årsaken er et forfalt skattekrav innmeldt av skatteoppkreveren i Surnadal.

Bobestyrer Ole Erik Gussiås sier konkursbegjæringen, i følge styret i Vårsøg hotell, kom som lyn fra klar himmel.

– Dette finner jeg litt rart, da alle konkurser skal forkynnes og kunngjøres, sier Gussiås.

Hotellet må per definisjon stenge dørene allerede tirsdag. Det er driftsselskapet som er konkurs, men det jobbes iherdig med en løsning.

– Vi kommer ikke til å stenge, vi har fullt belegg, hevder direktør Runar Menøy ved Thon hotel Vårsøg til driva.no. I morgen blir det møter med de ansatte ved hotellet, som skal ha slitt økonomisk lengre tid.

Styreleder Leif Storvik i eiendomsselskapet Vårsøg hotell AS og bobestyrer Ole Erik Gusiås kommer til Surnadal tirsdag.

Krevende økonomi

Bare for en drøy måned siden var Surnadal kommune nær ved å slå Thon hotell Vårsøg konkurs. Bakgrunnen var at hotellet, som også er sentral av driften av Surnadal kulturhus, verken hadde betalt husleie, renter og oppgjør for billettsalg. Etter kommunens beregninger skyldte hotellet 1,1 million kroner, pluss renter på 168 000 kroner samt leie for kontorplasser og konferanserom, ifølge tk.no.

Formannskapet i Surnadal vedtok nylig en nedbetalingsplan for hotellet.

Dette er derimot ikke første gang kommunen og hotellet var enige om en nedbetalingsplan. Også i fjor sommer sendte kommunen konkursvarsel. Dette ble trukket tilbake etter at partene ble enige om en nedbetalingsplan, som ble raskt misligholdt.