For to år siden kjørte Henning Langeland og Even Krogstad Valseth ned Furuveita i Sunndalsøra.

Det inspirerte kameratene Bård Smestad og Morten Eilifsen til å spenne på seg skiene og prøve det samme. Med kamerautstyr.

- Jeg har hatt det i bakhodet siden den gang og har lurt på hvordan det er å kjøre ned der. Vi var nysgjerrige og ute etter sterke opplevelser, sier Bård Smestad, som var kameramann på ferden ned.

1400 meter

Veien opp til den stupbratte renna strekker seg 1400 meter. Da er det ikke rart det tar litt tid å komme seg opp.

- Vi brukte fem timer opp. Da var vi temmelig slitne, sier Smestad.

Veien ned derimot var mye kortere.

- Det tok en halvtime. Da stoppet vi opp en del og tok noen filmepauser, sier Smestad.

Var forberedt på å snu

Kameratene fulgte nøye med værvarselet, skredvarselet og fikk tips fra lokalkjente før de dro ut på den utfordrende turen. Det var ikke alt som lå til rette for Smestad og Eilifsen.

- Vi så an forholdene underveis og var forberedt på å snu. Vi så en stor stein som ganske nylig hadde falt. l tillegg kom det noen «slush»-skred etter hvert som temperaturen steg. Så vi var litt urolige, sier Smestad.

Men føret var det ingenting å utsette på.

- Det var overraskende bra. Det varierte hele veien. Nederst var snøen fuktig. Oppe i fjellene var det 15 centimeter med nysnø som satt godt fast i skaren, sier Smestad.

Fantastisk følelse

- Det var en god opplevelse. Man får en fantastisk mestringsfølelse og blir litt høy på seg selv, sier Smestad.

- Har du noen andre utfordringer i bakhodet?

- Det har jeg bestandig. Men jeg er veldig glad i Sunndalsøra og liker å vise det fram til andre. Det er et kjempespennende område og relativt kortreist. Man trenger ikke å reise til utlandet for slike opplevelser, sier Smestad