Den verste strekningen, Tingvoll-Meisingset, får 50 millioner kroner i oppstartsmidler nå i 2015, foreslår regjeringen i revidert nasjonalbudsjett. Budsjettet legges fram tirsdag. Totalt vil trolig nærmere en halv milliard brukes på veien de nærmeste årene.

– En av mine beste dager som politiker, jubler Stig Rune Andreassen i Sunndal Fremskrittsparti.

Elendig veg

I dag er strekningen Tingvoll-Meisingset i så dårlig stand at mange har vanskeligheter med å tro at veien er en riksvei i Norge i 2015. Asfalten på veien er i oppløsning, veien er svingete, uoversiktlig, humpete og smal. Flere steder er det så godt som umulig å møtes for større kjøretøy. Nylig kjørte også en trailer ut etter et slikt møte.

Det har eksistert planer om utbedringer i mange år. Penger til opprustningen lå inne i Nasjonal transportplan, men så ble de tatt ut igjen. Til store protester. Politikere lokalt som regionalt har kjempet for veien.

Det var på en pressekonferanse i Tingvoll mandag nyheten ble kjent. FrPs parlamentariske leder, Harald Tom Nesvik, sier at det er opp til Statens vegvesen hvor pengene skal brukes, men ser det som naturlig at det først og fremst blir utbedring av strekninga mellom Tingvoll og Meisingset. Det haster derimiot med oppgradering helt fram til Ålvundfossen i Sunndal.

Kom med 34 arbeidsplasser

Stortingsrepresentanten nøyde seg ikke med å komme bare med vegmillioner. Nesvik kunne også fortelle at regjeringa går også inn for å styrke skattekontoret i Kristiansund med 34 nye arbeidsplasser. Dette for blant annet å ta opp kampen mot svart arbeid. Dette vil styrke Nordmørsbyen, som har få statlige arbeidsplasser i forhold til Molde og Ålesund.

Helseminsiter Bent Høie har bestemt at sykehuset skal legges ned - og at et nytt felles sykehus for Nordmøre og Romsdal skl bygges på Hjelset i Molde kommune. Det betyr at Kristiansund mister flere hundre arbeidsplasser.

Glade folkevalgte jubler for oppstartsmidler for utbedring og modernisering av riksvei 70 allerede i 2015. Foto: Privat