I et klagebrev til Olje- og energidepartementet hevder oljeselskapet Det norske at det har rett på en eierandel som er 0,66 prosentpoeng større enn det selskapet allerede er tildelt.

– 0,66 prosentpoeng i denne sammenhengen er snakk om et milliardbeløp, sier kommunikasjonsdirektør Rolf Jarle Brøske i Det norske til Adressa.no.

I klagebrevet viser Det norske til en tabell over såkalte iboende egenskaper i ulike deler av feltet. Indirekte gjør selskapet krav på 12,2333 prosent av feltet, 0,66 prosentpoeng mer enn det det ble tildelt av departementet 1. juli, skriver Dagens Næringsliv.

– Dette er en viktig sak for oss prinsipielt, og vi har regnet oss fram til at vi bør ha 0,66 prosentpoeng mer enn det vi først ble tildelt, sier han.

Krangelen om eierfordelingen i gigantfeltet har pågått i et års tid og skyldes at feltet dekker tre utvinningslisenser med ulike eierskap, skriver Dagens næringsliv. I henhold til Petroleumsloven er lisensene slått sammen til én og utbyggingen samordnet.

1. juli kom Olje- og energidepartementet fram til denne eierfordelingen av feltet: Statoil 40,03 prosent, Lundin Norway 22,6 prosent, Petoro 17,36 prosent, Det norske oljeselskap 11,57 prosent og Maersk Oil 8,44 prosent.

– Vi må bruke tid på å sette oss inn i vedtaket. I ytterste konsekvens kan det bli aktuelt å trekke staten inn for retten, sa Brøske til NTB da eierfordelingen ble kjent for en snau måned siden.