Søndag ettermiddag åpnet Sivilforsvaret sperringene på veien inn til området under Mannen for de evakuerte. Av det Adresseavisen kunne observere var det minst fire personer som benyttet anledningen til å dra inn.

Fikk hente ut eiendeler

- De fikk dra inn for et kortere tidsrom for å hente ut ting, sier operasjonsleder Korman Garshol ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Han forteller at de hadde forhørt seg med skredeksperter fra Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) før de åpnet opp for at evakuerte kunne dra inn.

Selv om evakuerte har fått dra inn i området fastholder Garshol på at det er farenivået er det samme – altså rødt.

Uendret situasjon

Sjefgeolog Lars Harald Blikra ved NVE sier til Adresseavisen at det ikke har noen store endringer i situasjonen siden de holdt pressebrief klokken ti søndag morgen.

Han opplyser at de vil få en ny geoteknisk rapport klokken 18 som vil gi de nye svar på hvordan utviklingen har vært i dag og hvordan de vil vurdere situasjonen videre.

Les også: Ordfører: - Usikkerheten er en belastning

I løpet av søndagen har det vært mange skuelystne som har stoppet opp ved foten av mannen. Flere Adresseavisen har pratet med forteller at de har tatt søndagsturen til Mannen utelukkende for å se på det mye omtalte fjellet.

Personer som er evakuerte fikk reise hjem og hente noen eiendeler søndag Foto: Lorns Bjerkan