Wilnes, som har jobbbet på en rekke anlegg over store deler av landet i flere år, jobbet i et steinbrudd med en borerigg ved Mæle i fjellmassivet Kalken. Gravemaskina med riggen har falt nærmere 45 meter rett ned fjellet - og Wilnes døde momentant. Den omkomne vil bli obusert ved St. Olavs hospital i Trondheim.

Det var vitner til ulykken, som beskriver synet da gravemaskinen raste utfor som forferdelig.

- Vi er godt i gang med etterforskningen av hendelsen. Det er for tidlig å si hva som var årsaken til den tragiske ulykken. Arbeidstilsynet er også koplet inn i saken, bekrefter Jan Helge Kjøl, operasjonsleder ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, overfor Adresseavisen.

Kriminalteknikere var tirsdag ettermiddag i Sunndal for å etterforske ulykken. Politiet har stort sett gjort unna de tekniske undersøkelsene, men det gjenstår flere undersøkelser ved gravemaskina som ligger opp-ned i steinbruddet.

Inger Marie Seth ved Arbeidstilsynets avdeling i Ålesund opplyser til Driva.no at to inspektører har et møte med politiet onsdag formiddag.

- Arbeidstilsynet jobber tett opp mot politiet i denne saken. Foreløpig er vi i en innledende fase i etterforskningen, sier Seth.

Omkom: Gravemaskinen den omkomne førte ligger nederst til venstre i bildet. Den omkomne føreren, Arild Wilnes, jobbet på samme høydenivå som gravemaskinen øverst til høyre på bildet. Foto: Tommy Fossum