MMO-verdenen «Lord of the Rings Online» er ett år. Og i den forbindelse kommer Turbine og Codemasters med den helt nye patch`en/tilleggspakken «Book 13: Doom of the Last King», en oppdatering som bare forsterker inntrykket av at Tolkiens online-univers er det eneste som kan måle seg med «World of Warcraft».

«Flytt på deg, World of Warcraft. Her kommer noen som er ute etter tronen din», skrev jeg i min opprinnelige anmeldelse av spillet for et drøyt år siden, og konkluderte med at spillet var en kraftprestasjon av utvikleren Turbine Studios.

Ett år senere og jeg er fristet til å bytte ut min opprinnelige femmer på terningen med en sekser. For her har det sannelig skjedd saker og ting. Detaljer som virket uoversiktlige og lite gjennomtenkte er finpusset og gjort intuitive. Både grafikken, grensesnittet og de mange funksjonene, som får et MMO til å tikke og gå er oppdatert, oppgradert og, i det hele tatt...eh, blitt løftet opp. «LotRO» går med andre ord på skinner akkurat nå. Og med den siste patch`en, «Book 13», utvides Tolkiens univers enda litt mer. Flere oppdrag, flere steder og flere eventyr.

Alle MMO-spill er konstant under uvikling fra den dagen de blir lansert og fram til de eventuelt dør. Hos noen er denne utviklingsprosessen mer usynlig (hører du det, Tabula Rasa!), mens hos andre merkes forandringene i det øyeblikk oppdateringen er installert. Blizzard «World of Warcraft» er en foregangsmodell i så måte. Det samme gjelder «LotRO», som nå framstår som et spennende og kvalitetssikret produkt helt på linje med «World of Warcraft». Det er kun den litt sterile og «skarpe» grafikken som nå hindrer meg i å trille en sekser.

Om du har kviet deg for å gi deg Tolkiens online-univers i vold på grunn av barnesykdommer, kan du puste ut nå. «LotRO» er et tilnærmet perfekt MMO-spill, som i tillegg er usedvanlig nybegynner-vennlig. Om du har ventet på en unnskyldning for å reise til Midgard, er den her nå. «LotRO» har blitt voksen. La nå endelig reisen begynne.

OPPTUR: Nesten helt der oppe i toppen sammen med «World of Warcraft».