Bergenseren Cees Rimstad Spil, nå bosatt i Molde, var på fisketur med noen kamerater i nærheten av Storseisundbrua på Nordmøre. Brua har en høyde på 23 meter, og er en del av den kjente turistattraksjonen Atlanterhavsveien.

- Noen kompiser sa jeg ikke turte å hoppe, og da bare måtte jeg jo gjøre det, sier Rimstad Spil til adressa.no. Han innrømmer at han liker å ta risiko en gang i blant.

Kunne ikke sitte på to uker

Politiet i Kristiansund var ikke imponert over stuntet og karakteriserte det som livsfarlig.

- Vi har sett videoen og synes sporten er meget farlig. Vi fraråder folk på det sterkeste å gjøre noe slikt, sa etterforskningsleder Kristian Gundersen ved Kristiansund politistasjon i går. 22-åringen forteller at det var morsomt så lenge han var i lufta, men at det kjentes godt da han landet i vannet.

- Da jeg hoppet lukket jeg øynene, og da jeg åpnet øynene igjen var det fortsatt langt igjen, sier han.

- Det smalt godt da jeg landet og jeg kunne ikke sitte på to uker. Jeg gikk også på smertestillende en god stund etterpå. Så der forsvant sommerferien min, sier han.

- Ikke det lureste

Halebeinet fikk seg en skikkelig trøkk og han forteller at smertene var forferdelige. De eneste merkene han fikk var røde merker under fotsålene.

- Det var innvendig at det gjorde vondt, forteller han med en latter. - Var det verdt det, sånn «in the end»?

- Hadde jeg visst hvor høyt det var og hvor vondt det ville gjøre i etterkant så hadde jeg trolig ikke gjort det, men nå synes jeg det var verdt det. Jeg har fått bevist for meg selv at jeg greier å gjøre noe sånt, sier han.

Men noen ny dukkert med Storseisundbrua som stupebrett blir det neppe.

- Det skjer nok aldri igjen, og nå kan andre lære av min feil. Det er ikke det lureste du kan drive med, innrømmer bergenseren.

- Det kan jo gå veldig galt hvis du gjør en feil, og det burde vært ulovlig å hoppe der, sier han.

22-åringen forteller at han neppe vil hoppe fra brua på nytt. Foto: PRIVAT
Bergenseren er glad i det våte element, og han er også glad i å ta sjanser. - Det er slik jeg får underholdning, sier han. Foto: PRIVAT