Dette er trolig ulven som i natt herjet i saueflokken i Svisdalen i øvre Sunndal. Per Einar Folland tok bildet fra hytta si på Lønset i Oppdal ved 21.30-tida pinseaften på 70-80 meters avstand. Foto: PER EINAR FOLLAND

Direktoratet for naturforvaltning har gitt tillatelse til å felle skadedyret - og et eget jaktlag er klar for å starte jakta. Det vil bli satt ut erfarne jegere på post ved flere gårder som har sau på innmarksbeite i Sunndal.

- Vi er klare, og så får vi se om den prøver seg på noen av sauene i natt, sier jaktleder Erik Mæle, som har mange navn på blokka på jegere som vil bidra i jakten på ulven.

Store innvendige skader

For det er ikke mye tvil om at det faktisk er ulv som har herjet i saueflokken i Svisdalen i natt: Bitt av en kraftig kjeve over nakke og strupe - og bitt over ryggen. Skadene er ikke store utvendig på dyrene, men når de blir flådd og observert nærmere, er skadene innvortes store.

- Det er et mønster her, som gjør at vi antar at dette er skader som ulv står bak, sier Lars Olav Lund i Statens Naturoppsyn til adressa.no.

Fortvilte bønder

Pål Svisdal har alltid sagt at den gangen ulven kommer tilbake i fjellgårdene og tar sauene hans, da gir han seg. I går skjedde det. Minst sju lam ble drept av ulven.

– Det er en fortvilt situasjon, sier sauebonde Pål Svisdal, som ikke tror han greier å sove i natt.

Kraftig kjeve har bitt fra seg rundt nakken og ryggen. De indre skadene på dyrene er store, forteller Lars Olav Lund i Statens Naturoppsyn. Foto: Tommy Fossum
Sauebonde Pål Svisdal i Øvre Sunndal er fortvilt over at det som mest trolig er en ulv har herjet i saueflokken hans. Foto: TOMMY FOSSUM