Ulven som dreper lam og sauer på beite i Sunndal, lever et farlig liv: Seks kommuner i Møre og Romsdal vil være jaktklare med egne fellingslag når ulven dukker opp igjen.

Ulven ble siste observert i Sunndal mandag. Etter å ha tatt livet av flere sauer på sørsida av elva, har den krysset riksveien og elva Driva - og tatt seg på Trollheimen-sida. Her observerte flere mennesker dyret, før det forsvant. Siden er det funnet flere døde lam i Innerdalen i Sunndal. Lars Olav lund konkluderer med at tre lam er drept av ulv. Flere sauer i området er savnet og to lam er funnet skadd.

- Mønsteret er det samme: Kraftige bitt over hals og nakke samt bitt over ryggen, som gir kraftige indre skader. Mest sannsynlig har skadene i Innerdalen skjedd etter ulven herjet i saueflokkene på gården Moen i Sunndalen mandag, sier Lars Olav Lund i Statens Naturoppsyn til adressa.no.

Frykten er stor for at ulven nå operer i Trollheimen. Her har ulven et rikt matfat i disse dager med tusenvis av lam og sau på beite på alle kanter av fjellområdet. Fra Innerdalen til Norges største saukommune, Oppdal, er det bare en times ferd for en ulv.

Seksjonsjef hos Fylkesmannen i Møre og Romsdal, Ulf Lucassen, sier det er lite å hente på fellingsforsøk på ulv uten ferske observasjoner. Fylkesmannen avventer derfor videre fellingsløyve fram til det blir gjort nye observasjoner. Fylkesmannen ber om å bli kontaktet umiddelbart på 48022090 hvis du observerer ulv i området.