En 68 år gammel mann fra Israel døde etter å ha falt fra Hulvågen fiskebruer, som er en del av attraksjonen Atlanterhavsveien på Nordmøre. Ulykken ble meldt inn til politiet klokka 16.06 fredag ettermiddag.

- Vi har en formening om hva som har skjedd. Mannen var en turist som var i et reisefølge, og vi har flere vitner til hendelsen, forklarer operasjonsleder Leif Bergem-Ohr i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Adressa.no.

Ble skadd i fallet

I reisefølget var det flere familiemedlemmer til avdøde, og det var også en reiseleder.

- Alt tyder på at mannen skulle gjøre noe fotografering, og så har han gjort noen bevegelser opp mot rekkverket, og falt i vannet, sier Bergem-Ohr.

Politiet kan ikke opplyse om hvor høyt mannen skal ha falt, men Hulvågen fiskebruer har en seilingshøyde på fire meter.

- Han falt på en slik måte at han ble skadd i fallet. Det er ikke noe som tilsier at dette er et mistenkelig dødsfall, og mannen vil ikke bli obdusert, sier operasjonslederen.

Plukket opp av småbåt

Det var noen av vitnene som fikk tilkalt en person i en småbåt, og vedkommende kom raskt til stedet og fikk hentet opp mannen som hadde falt i sjøen.

- Han ble kjørt til land, og fikk førstehjelp, men livet sto ikke til å redde. Han ble bekreftet omkommet på stedet, sier Bergem-OHr.

Politiet opplyser at det kun gjenstår formaliteter før avdøde blir uttransportert til hjemlandet.

Familien og reisefølget ble tatt med til et hotell i Molde hvor de ble tilbudt krisehjelp.

Ambulansepersonell forsøkte å gjenopplive mannen som falt i vannet, men livet sto ikke til å redde. Foto: BRUNSVIKA.NET