- Dessverre gikk «MS Raana» ned under slep til Kristiansund. De hadde fått ombord lenser, men det holdt ikke, sier skipper Sigmund Kaplanski ved redningsskøyta «Erik Bye» til adressa.no.

Fire personer var om bord i «MS Raana» da båten begynte å ta inn vann. Båten hadde kjørt på grunn ved Hestskjæret fyr utenfor Averøy, som er på Nordmøre. Båten lekket også diesel.

Ikke langt unna land

Hovedredningssentralen i Sør-Norge opplyste at de ble varslet om hendelsen like før klokken to natt til skjærtorsdag.

Ifølge skipper Kaplanski var ikke båten langt unna land da den gikk ned like før klokka 15.00 på ettermiddagen skjærtorsdag.

- Vi var trolig 20 minutter unna havna. Det var Kristiansund taubåtservice som tauet båten, mens vi var med som sikringsbåt. Plutselig mistet man kontroll på fartøyet, og det var tydelig at noe skjedde i båten. Det gikk fort ned, sier han.

Tidligere bilferje

Ene slepebåten var fortøyd til «MS Raana», og det var ingen dramatikk da båten gikk ned. Folk var berget over på slepebåten i god tid før den gikk ned.

MS «Raana» ble tirsdag solgt fra Akva Sjøservice AS til Optiship AS og det var på første tur med ny eier at båten grunnstøtte ifølge TV2.

Den er en tidligere bilferje som gikk i trafkk i Møre og Romsdal.

«MS Raana» skulle berges, men like før båten kom inn til land sank den. Foto: redningsskøyta «erik bye»