- Klokken 16.53 fikk vi melding om lyngbrann høyt til fjells i Halsa. Det var folk som så røykutvikligen som meldte fra, forteller vakta ved 110-sentralen.

Klokken 06 fredag morgen sier politiet at ingen av brannene har blusset opp.

- Vi har hatt vaktposter både på Aure og på Halsa, og tilbakemeldingene er at brannen ikke har blusset opp på noen av stedene, sier operasjonsleder Styrkar Gagnat i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Helikopter deltok

Ifølge operasjonsleder Sigvart Sivertsen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt var brannen et stykke fra både vei og bebyggelse. Det var ikke fare for liv eller for vesentlige verdier, opplyser politiet.

Brannvesenet sendte ved 20-tiden skogbrannhelikopter fra Skardsøya til Halsa for å få oversikt over situasjonen. Etter dette ble helikopteret sendt til Ørland for å fylle drivstoff. Et nytt helikopter som kom fra Bergen ble etterpå satt inn i slukningsarbeidet.

Måtte gå 90 minutter

Klokken 22.20 torsdag kveld opplyste politiet at de hadde kontroll på brannen. Natt til fredag hadde brannvesenet og Heimevernet brannvakt i ormdået

Tidligere på kvelden fortalte politiet om store utfordringer, ettersom brannen var høyt til fjells og dermed langt fra bil- og traktorvei.

- Mannskap må gå 90 minutter for å komme til brannstedet, fortalte Sivertsen.

Han opplyste at de også ville ha med seg begrenset med utstyr for å slukke brannen, og at de dermed var avhengig av helikopter.