Klokken 10.18 meldte politiet i Nordmøre og Romsdal om en bevisstløs dykker i sjøen ved Bolungskjæra, vest for Ytre Harøya i Bud.

Erklært død på stedet

Klokken 11.48 bekrefter Thorry Aakenes, operasjonsleder i Nordmøre og Romsdal politidistrikt at mannen er bekreftet omkommet.

- Mannen er erklært død på stedet, og redningsaksjonen er nå avsluttet, sier han.

Den omkomne er ifølge politiet en svensk statsborger på 74 år. Han dykket sammen med en annen svenske, og Aakenes beskriver de to som svært erfarne dykkere. Det ble forsøkt gjenopplivningsforsøk på stedet.

- Vi har gjort undersøkelser på stedet for å få klarhet i hva som har skjedd, sier Aakenes.

Ifølge en pressemelding fra politidistriktet skal mannen ha mistet bevisstheten idet dykket ble avsluttet. Det var gode værforhold i området.

Ifølge rbnett.no skal den andre dykkeren trolig ha passet på fra båten, og senere varslet AMK. De pårørende til den avdøde er varslet.

Omfattende redningsaksjon

En omfattende redningsaksjon ble igangsatt etter at meldingen kom inn. Redningsskøye , ambulansebåt og luftambulanse var blant ressursene som deltok.

Ifølge rbnett.no skal mannen ha kommet seg opp av vannet på egenhånd, og deretter blitt bevisstløs. Det utelukkes ikke at han har fått et illebefinnende.

Han befant seg ute på et skjær, og legepersonellet måtte derfor arbeide på stedet.

Politiet jobber med å finne ut om det er en ulykke eller om dødsfallet skyldes en medisinsk årsak. Den omkomne blir nå sendt til obduksjon.

Det ble satt i gang et redningsoppdrag vest for Ytre Harøya i Bud. Foto: skjermdump google maps