Fallulykken inntraff da to menn var på klatretur opp fjellet Goksøyra i Eresfjord i Nesset kommune. Ambulansehelikopter og Sea King ble benyttet for å hente klatrerne ned etter at politiet ble varslet i 12-tiden lørdag.

Nordmøre og Romsdal politidistrikt opplyser at det var 31 år gamle Kristian Brønstad som omkom. Brønstad var fra Rindal og bodde i Oppdal.

Var usikret

- Vi betegner dette som en ulykke. Fallet skjedde da de var på vei opp fjellet og i anmarsj mot selve klatreområdet, sier politibetjent Kristian Melhus Mork ved Sunndal lensmannskontor.

Goksøyras høyeste punkt er 1337 meter over havet, og de to klatrerne var kommet halvveis opp fjellet da Brønstad falt. Klatrevennen har ennå ikke blitt avhørt.

- Siden de ikke var kommet frem til klatreområdet, var de usikret. Mannen som falt gikk bakerst, og det er uvisst om vennen så fallet. Det dreier seg om et fall på cirka 100 meter, ifølge meldingen som kom inn til oss.

Ikke obduksjon

Brønstad beskrives som en erfaren klatrer, og det er fortsatt uklart hva som forårsaket fallet. Ifølge Melhus Mork vil det ikke bli gjort tekniske undersøkelser av utstyret siden klatrerne var usikret.

- Vi vil avhøre den andre klatreren. Det vil kontinuerlig bli vurdert om vi skal undersøke området de gikk i. Det er ikke begjært obduksjon.