I oktober i fjor kvinnen i 30-årene satte seg bak rattet og kjørte fra Sunndalsøra sentrum og oppover dalen langs riksvei 70.

Kjøringen hennes vakte oppsikt: Bilen vinglet fra side til side, kom over i motgående kjørebane og kjørte inn i autovernet to ganger.

Det er et vitne som kom kjørende bak som forklarte dette til retten, skriver auraavis.no.

Vedkommende kontaktet politiet, som oppsøkte kvinnen på bopel og tok henne med til lege.

Kan medføre død

Blodprøven avslørte at hun hadde en promille på hele 3,54 - og det over en halv time etter at kjøringen var avsluttet.

Så høy promille kan medføre tap av bevissthet og i verste fall død.

Nordmøre tingrett mener den høye promillen i seg selv innebar et betydelig faremoment. Kriminalomsorgen har under tvil, av hensyn til kvinnens familie, kommet til at hun er egnet for å gjennomføre et program mot ruspåvirket kjøring.

Kvinnen mener sjøl hun har kontroll på drikkingen sin, men har sagt seg villig til å gjennomføre et rusprogram, skriver auraavis.no.

Danske hadde over 11 i promille

Retten mener kvinnen har et rusproblem, men ga henne en sjanse ved å ilegge en betinget dom på 30 dagers fengsel, mot at hun gjennomfører et slikt program.

Den arbeidsløse kvinnen må ut med 5.000 kroner i bot, mistet førerkortet i tre år, og må gjennom ny førerprøve etter at beslagstiden er over. Kvinnen vedtok dommen på stedet.

En danske skal inneha den høyeste målte promillen. Han hadde over elleve i promille etter å ha fått livreddende førstehjelp. Det finnes noen ytterst få som har fysiske forutsetninger for å overleve så mye som ni i promille eller høyere. De aller fleste vil dø av mer enn fire i promille.