Besøket på turistforeningens hytter ser ut til å nå nye høyder. De ferske besøkstallene fra TTs hytter i Trollheimen og Sylan viser en samlet besøksvekst på 25 prosent. Dette er mer enn 1000 flere gjester enn på samme tid i fjor.

Trollheimshytta opp 32 prosent

– Besøkstallene for de betjente hyttene i Trollheimen og Sylan viser at folk drar til fjells som aldri før. Siden åpningen 20. juni har TT registrert 4724 gjestedøgn på de betjente hyttene, uttaler informasjonssjef i TT, Jonny Remmereit, til adressa.no.

Det er Trollheimshytta som har den største økningen med hele 32 prosent og har allerede passert 1109 gjestedøgn. Også Jøldalshytta og Gjevilvasshytta har økning. Dette skyldes i hovedsak populariteten til turen «Trekanten i Trollheimen», som er på lista over de 10 mest attraktive turene i Norge. Også i Sylan er det god økning på hyttene. Her er det turen «Expedition Norge på tvers» og toppturene fra Nedalshytta til Storsylen og Storsola som lokker folk. Storsylen er 1762 meter over havet og er med det Sør-Norges høyeste grensefjell. Også turen «5 Stjernor» i Sylan som går innom to norske og tre svenske hytter er meget populær, spesielt blant svensker.

– Flere ønsker aktiv ferie

– Den viktigste faktoren til økningen er nok at tur- og friluftsliv er en aktivitet som øker i popularitet. Flere ønsker aktiv ferie som gir opplevelser for livet, og slike opplevelser finner du mye av i norsk natur. Også flere vil oppleve kontraster til den hektiske hverdagen og søker ut i naturen for å oppleve stillhet, fred og ro. Dette er kvaliteter som flere etterspør og som trekker stadig flere til fjells, fortsetter Remmereit, som legger til at det er for tidlig i sesongen til at det kan dra noen konklusjon av dagens besøkstall.

– Men dette gir grunn til optimisme og vi håper selvsagt at denne positive tendensen fortsetter ut sesongen. Det er tross alt fra nå av og utover som er toppsesongen i fjellet, så nå går vi inn i den mest spennende perioden for TT. Det rapporteres om fine forhold i fjellet nå og det lover bra, sier Remmereit.

Bare i juni hadde Den Norske Turistforeninges betjente hytter 4820 overnattinger. Det er en økning på 10 prosent fra rekordsommeren i fjor.

Det er Trollheimshytta som har den største økningen med hele 32 prosent. Foto: Trondhjems Turistforening
Grøvudalen i Sunndalsfjella. Foto: Tommy Fossum
Besøkstallene for de betjente hyttene i Trollheimen og Sylan viser at folk drar til fjells som aldri før. Foto: Trondhjems Turistforening