Fredag ettermiddag har vannet forduftet, og etterlatt seg tjukk gjørme og slam. Kjellerveggene er dyvåte, og vannet har flyttet på det meste.

– Alt fløt her nede, det var helt vanvittig, sier Holmli.

Vannet steg raskt

Det startet i 20-tiden torsdag kveld, og i løpet av 2-3 timer sto vannet omtrent 120 centimeter dypt.

– Da begynte jeg å bli nervøs for at det skulle komme opp i takbordene her, sier hun og banker i det fuktige kjellertaket.

Hun fikk ryddet ut av bakstrommet sitt før vannmassenes rov tok overhånd, men hun regner med at varmtvannsberederen er umulig å redde.

Mener ny-veien har skylda

Utenfor huset til Holmli renner en ørliten bekk omtrent 15 meter fra husveggen. Bekken synes knapt i terrenget. Over bekken går den uker gamle veien opp til Holmlibakkan som nå er rasert.

Når Verdal kommune utbedret denne veien, ble den forhøyet. Det førte til at veien ble liggende som en demning foran huset til Holmli når vannmassene steg. Holmli er slettes ikke sikker på at det hadde gått så hardt ut over huset hennes hvis «Roar» hadde dukket opp noe uker tidligere.

– Vi ringte Verdal kommune torsdag kveld og spurte om de kunne komme og grave ei grøft over veien, for å slippe vannet ut. Det ville de absolutt ikke, men i ett-tiden på natta kom de allikevel. Da begynte vannet å synke så smått, sier Holmli.

Aldri opplevd lignende

Under flommen i Nord-Trøndelag vinteren 2006, ble Holmlis kjeller også fylt med vann. Da bodde hennes farmor der.

– Men da var det «bare» en liten halvmeter vann her nede. Farmor sier at hun aldri har sett maken til vannmasser her, sier Holmli.

Utenfor huset sildrer bekken nå høflig forbi. Store deler av plena er dekket med gjørme.

– Her bruker vi å spille volleyball om sommeren, og nå ser det ut til at vi har fått oss sandvolleyballbane, sier Holmli med en smule galgenhumor.