Campingvogn og rundballer kom flytende nedover den flomstore Verdalselva, mens biler og traktorer sto under vann ute på jordene.

- Flomvannet kom veldig fort, sier Jan Erik Haga, mens han holder en oppblåsbar lekekrokodille mellom hendene. Det var bare noe av alt som kom flytende natt til fredag. Rundt pumpene på stasjonen er det fullt av kvister og annet avfall som ble igjen da elva trakk seg tilbake.

Les også: Veien er fullstendig rasert

Vannet steg fort

Kunder som hadde satt igjen bilen til reparasjon var svært fornøyde da de så at bilene var flyttet.

- Det var ved 21-tiden at vannet begynte å stige kraftig. Det sto 50 biler rundt stasjonen som ble fjernet og plassert på to gårder. Vannet steg veldig fort, en halvmeter på et blunk. Hadde vi ventet 15 minutter med å få fjernet bilene og plassert de trygt på et par gårder i nærheten ville det vært for sent. Da hadde vannet trengt inn i kjøretøyene. Det var store verdier som sto på spill, sier Haga og Haugen.

Truet på alle kanter

Jan Erik Haga og Tommy Haugan er medeiere i Vuku Bilsenter sammen, og begge har de opplevd flere storflommer. Torsdag kveld og natt til fredag ble dramatiske på mange vis. På det verste var Vuku Bilsenter omkranset av vann på alle kanter.

Begge medgir at man kan bli motløs når slike ting skjer.

- Vi er jo vant til at elva går over sine bredder. Det skjedde under storflommen på 2000-tallet da vannstanden her inne på stasjonen var 60 centimeter. Denne gangen hadde vi forberedt oss på å løfte opp ting, noe vi heldigvis slapp, sier de.

Les også: E6 i Grong stengt

Mye regn i fjellet

Både Haga og Haugan mener det må regnet noe enormt i fjellet.

- Elva har aldri vært så flomstor på denne tiden av året. Det har bare skjedd når det er mye snø som smelter i fjellet, sier verkstedeierne som har 22 ansatte på stasjonen.

- Jeg trodde ikke det skulle gå så bra som nå. Men så lenge det ikke kom inn i husene er vi storfornøyde. Vi har ikke noe annet valg enn å ta det hele med godt humør.

Denne veien ovenfor Ulvilla ble nylig utbedret og satt i stand. I går ble den tatt av vannmassene. Foto: MMS-bilde: John-Magnus Gomo