Mannen som onsdag ble pågrepet ved Fornes bru på E14 i Nord-Trøndelag, har torsdag vært inne til avhør.

Både svensk og norsk politi deltok i jakten på mannen, som skal ha kjørt 1200 kilometer i en stjålet bil før han til slutt ble pågrepet.

Ikke kjent motiv

- Vi har forsøkt å avhøre mannen i dag. Han nekter å forklare seg så langt, og har ikke forklart noe motiv for handlingen, sier etterforskningsleder Tore Sparby ved Stjørdal lensmannskontor.

Les også: 1200 kilometers villmanns- ferd kan ende i varetekt

Han er blant annet siktet for biltyveri, bensintyveri, sigarettyveri og uaktsom kjøring etter at han la i vei på en lang ferd i hastigheter opp mot 200 kilometer i timen. Etter å ha stjålet en bil i Narvik skal han ha rast gjennom Sverige mot Trøndelag.

Les også: Her pågripes to menn for biltyveri på Saupstad

Det vil i løpet av torsdag bli avgjort om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling.

Pågrepet i Stjørdal i fjor

Mannen er kjent for politiet fra tidligere, og er norsk borger. Ifølge Sparby har også politiet i Stjørdal kjennskap til siktede.

Les også: Fortalte patrulje om biltyveri - da kom bilen kjørende

- For omkring ett år siden ble han pågrepet her. Også den gang for biltyveri. Men den gangen var det langt ifra så dramatisk som nå, forteller Sparby.

Totalt seks politibiler deltok i jakten på mannen onsdag. Siktede ble til slutt pågrepet i et skogholt. Da hadde han kjørt den stjålne bilen ut på et jorde ved Fornes bru, hvor politiet hadde satt opp en sperring. Til slutt var det politihunder som innhentet mannen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Biljakten endte på en åker rett ved Fornes bru. Mannen er en kjenning av politiet. Foto: Erling Skjervold