Noen har opprettet ny Facebook-profil i Karl Audun Fagerlis navn. Foto: Skjermdump

«Noen har opprettet en ny profil i mitt navn, og har også lagt inn riktig fødselsnummer. Fem venner har allerede svart. Vennligst hold dere unna den profilen som ikke har bilde. Min riktig profil har en tegning av meg laget av Knut Høihjelle», skriver han på sin egen FB-profil.

Søkte seg opp

– På to dager fikk jeg to-tre henvendelser av folk som lurte på om jeg hadde opprettet enda en Facebook-profil. Men det har jeg ikke gjort. Torsdag gikk jeg inn på Facebook og søkte opp meg selv. Da fikk jeg opp at det lå to brukere av meg. Den jeg selv hadde opprettet, sier Fagerli, som er rådmann i Lierne til Namdalsavisa.

– Den andre hadde rett fødselsnummer, og allerede hadde fem av mine venner takket ja til invitasjonen, legger han til.

Fagerli ville fredag ta kontakt med Facebook – for å finne ut hva som har skjedd.

– Jeg har andre ting jeg burde brukt tida på. Men jeg må finne ut hvordan dette kan stoppes eventuelt spore om den som står bak dette. Jeg er avhengig av å få kontroll på dette, sier Fagerli.

Den «andre» Karl Audun Fagerli har ikke vært på Facebook lenge. Det er ikke mange dagene siden vedkommende sende ut de første venneforspørslene.

– Det har antakelig skjedd i høstferien, sier han.

– Hvordan oppleves dette?

– Jeg vet jo ikke hvor mye annet de har fått tilgang til. Om det er noen som vil ha det artig eller vil være jævlig mot meg. Men det er ubehagelig, sier han.

Ingen aktiv bruker

Fagerli er ingen aktiv bruker av det sosiale mediet.

– Jeg var lenge skeptisk til Facebook, men i fjor sommer ble jeg overtalt til å bli med. Jeg er ikke en stor Facebook-bruker. Jeg har vært der i år.

– Har du noen uvenner som vil spille deg et puss?

– Det har jeg sikkert. Men jeg skal ikke begynne å mistenke noen. Det kan være noen som vil ha det artig eller være jævlig – på min bekostning, svarer Fagerli.