Hytta, som er på 93 kvadratmeter og «har fantastisk utsikt» ifølge prospektet, er lagt ut for salg med en prislapp på 2,39 millioner kroner. Nettopp arealet er problematisk for selger, Jahn Ivar Mini Jakobsen. Reguleringsplanen for området Løvtangen i Åsenfjord åpner for hytter på 80 kvadratmeter, med et anneks på 20.

– Jeg har blitt fortalt i ettertid at man måler kvadratmeterne etter «fotavtrykket». Selve rommene og alt det er innenfor, men inngangspartiet og en liten krok utenfor stua, er overbygd med tak, og det skal med. Dessverre blir det da over det den skal være, sier Mini til avisa Innherred som først omtalte saken.

Mini bygde hytta selv i 1998. Til adressa.no betegner han avviket fra reguleringsplanen som en «tabbe» fordi han misforsto betingelsene som gjaldt for telling av kvadratmeter.

- Det er jeg som ikke har fulgt med godt nok på alt. Dette er bare en tabbe av meg, vedgår han.

Frykter ikke pålegg om riving

I Finn-annonsen er ikke den manglende ferdigtillatelsen nevnt, men i salgsprospektet blir det opplyst om at hytta ikke er i henhold til byggetillatelsen: «Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for byggeår finnes ikke i Levangers kommunes arkiv. Igangsettingstillatelse for hytte er gitt 15.12.1997. Igangsettingstillatelse for anneks er gitt 23.09.2006.» Etter det adressa.no får opplyst fra Innherred samkommune kan manglende godkjenning i verste fall føre til at eieren blir pålagt å rive hele eller deler av hytta.

Mini selv tror ikke problematikken vil velte et eventuelt salg, eller at en ny eier vil få problemer med kommunen.

- Kommunen har foreslått å øke arealet i reguleringsplanen, og da er hytta innafor. Jeg tror ikke at det vil komme noe pålegg om å rive hytta og stresser ikke med dette, sier han.

Det har vært visning av hytta de to siste helgene. Eiendomsmegler Ola Mogseth, som håndterer salget sier til adressa.no at den manglende godkjenningen kan være en årsak til nok fører til at noen tenker seg om en gang ekstra.

- Det har vært grei interesse for hytta, sier han.

Stikker til fjells

Ifølge Mini har flere vært og sett på hytta i Åsenfjord. Årsaken til at han skal selge, er at familien har utviklet en interesse for skigåing i fjellet. Derfor skal hytteferiene legges til Oppdal fra nå av.

- Jeg og fruen ønsker en helårshytte, men vi har hatt 17 fantastiske år i Åsenfjord, sier han.