Familien som etter flere år i Norge ble sendt ut av landet, befinner seg nå i Irbid i Jordan. Fredag ettermiddag mottok de nyheten om at saken ikke vil behandles i Høyesterett.

- Vi er veldig lei oss. Vi hadde et sterkt håp, men igjen ble det knust, sier Doaa (22) til adressa.no på telefon fra Jordan.

Det var Trønder-Avisa som først meldte nyheten.

Les også: Syv søstre tapte i lagmannsretten

- Vurderer Strasbourg

Doaa forteller at familien måtte flytte fra flyktningeleiren da de ikke greide betale husleia. Nå bor de hos morens onkel i Irbid.

- Vi håpet å kunne komme tilbake til Norge og studere. Mine søstre som er født i Norge har ikke fødselsattest her. Det er veldig vanskelig her. Ingen av oss går på skole. Vi sitter bare hjemme, sier Doaa.

Liv Aalberg i familiens støttegruppe har jobbet for å få dem tilbake i mer enn to år.

- Vi hadde forberedt oss på at det kunne gå begge veier. Vi vet at mange saker ikke kommer opp i Høyesterett, men håpet det skulle skje, sier en skuffet Aalberg.

Les også: Har samlet inn 300 000 kroner til søstrenes kamp

Hun har ikke fått snakket med familiens advokat Arild Humlen, men sier det har vært diskutert om saken skal meldes til Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg.

- Det skal vi drøfte videre med ham. Vi vet ikke hva som skjer.

- Har du snakket med de syv søstre i dag?

- Jeg har sendt meldinger på mobil og lagt det ut på en lukket Facebook-side til dem. Vi synes nesten det er vanskelig å ringe dem, for de er lei seg og vi er lei oss. Doaa har svart på våre meldinger. De synes det er forferdelig vanskelig. Vi har hatt en viss tro på at dette skulle gå bra, i hvert fall hvis det skulle komme opp i Høyesterett. Men nå kommer vi ikke lenger i det norske rettssystemet.

Video: Nora (5) og Sara (8) er født i Namsos. Klokken 06.30 en julidag i 2013 ble de hentet av politiet og sendt ut av landet.

- De lever i et veldig sterkt håp

Aalberg var også preget av nyheten fredag kveld.

- Jeg føler meg helt matt. Jeg vet jo at de tar det tungt og at de har det vanskelig. De lever i et veldig sterkt håp, alt dreier seg om å komme tilbake og fortsette skolegangen i Norge, sier Aalberg.

Sjubarnsfaren har tidligere uttalt til Adresseavisen at han ikke angrer på at han løy om sin identitet da han kom til Norge.

– Jeg vet at det var feil, men jeg gjorde det for mine barn. Jeg tenkte at hvis jeg sier at jeg er fra Jordan, så sender de meg tilbake. Jeg ville hente familien min hit, jeg tenkte på barna. I Jordan hadde de ikke hatt mulighet til å gå på skolen, det har de her, sa han til Adresseavisen i 2013.