Tirsdag eller onsdag starter kriminalteknikere undersøkelser på branntomta i Meråker, etter at den gamle kafeen i Teveldalen brant ned natt til søndag. Det opplyser etterforskningsleder Annar Sparby i Nord-Trøndelag politidistrikt mandag morgen.

- Til nå ha vi kun avhørt vitner, som naboer og brannvesenet, sier Sparby.

Svenske Ronny Juhlin og Jonas Cohen eier den stengte kafeen og eiendommen via selskapet Lågpris Kiosken i Storlien AB. Juhlin var og så på den nedbrente bygningen søndag.

- Det er trist at det har brent ned. Kafébygget har stått der så lenge, og mange har minner i forbindelse med det, Juhlin.

Gassbeholder i kjeller

Han forteller at han og Cohen kjøpte eiendommen for fem-seks år siden, og at da de tok over hadde bygningen stått tom i noen år allerede.

- Vi har aldri brukt den. Den forrige eieren gikk konkurs, og vi har bare ryddet og latt det stå, sier Juhlin.

Nærmeste nabo og tidligere eier av den nedlagte kafeen i Meråker, har fortalt til Adressa.no at det tidligere sto gassflasker inne i den nedlagte kafeen.

- Det sto sikkert en liten gassbeholder i kjelleren, til grillen. Men det var ikke noe gasslager. Det var kun til å lage mat, sier Juhlin.

- Merkelig

Han synes det er merkelig at det er oppstått brann i den nedlagte kafeen.

- Det er trist og det som har skjedd er merkelig. Bygget har stått tomt så lenge, og det har ikke vært noen virksomhet der, sier Juhlin.

Operasjonsleder Bård Krogstad Nord-Trøndelag politidistrikt forteller de ikke vet hva brannårsaken er.

- Krimteknikere må undersøke åstedet og så konkludere, sier Krogstad.

Brannen ble sett av folk som var langt unna, bekrefter operatør Lars Ole Øye ved 110-sentralen Nord-Trøndelag.

- Det er et stort bygg, og det brant heftig. Vi fikk mange telefoner fra folk som var i hyttefelt rundt og langt unna, så brannen vistes godt, sier Øye.

- Vann utfordring

Han forteller at vann er en utfordring i slike områder.

- Den store begrensningen er tilgangen på vann og man må planlegge i forholdt til dette. Her er det ikke kommunalt vann i nærheten, og brannvesenet må ha med tankbil, sier Øye.

Han forteller at brannvesenet holdt på til 14-tiden i går med å slukke brannen.

- Det var en kontrollert nedbrenning. Det kom fortsatt røyk fra brannstedet utover ettermiddagen, men det var ikke farlig, sier Øye.

Skulle bygge hytter

Juhlin forteller at han og Cohen kjøpte den tidligere kafeeiendommen fordi de ønsket å bygge hytter der.

- Vi kjøpe den da markedet var stigende for salg av hytter og eiendom i området. Planen var å bygge hytter i rekker rundt den store bygningen, og anvende hovedhuset som servicehus og kafé. Men markedet dalte. Nå venter vi ny oppgang i forbindelse med at det skal bygges nye kjøpesener, sier Juhlin.

To store eiendommer er klare for kjøpesenterutbygging umiddelbart ved avkjørselen fra E14 mot Storlien sentrum.

Kaféeier Ronny Juhlin synes det er trist at bygningen har brent ned.