Mannen i slutten av 20-årene er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fengsel i fem måneder for en rekke lovbrudd. Blant annet for vold mot offentlig tjenestemenn, trusler, biltyveri og uaktsom kjøring.

Stjal flere biler

Politiet ble gjort oppmerksom på mannens kjøring i august, på fylkesvei 285 i Sør-Beitstad i Steinkjer. Turen endte i grøfta.

- Bilen havnet på taket, og en annen fører stoppet for å hjelpe. I stedet for å ta imot hjelp, valgte mannen å stjele bilen til personen som stoppet, fortalte operasjonsleder Lars Letnes ved Nord-Trøndelag politidistrikt den gangen.

Med den «nystjålne» kjørte han videre til Stamnes hvor han traff en husvegg på en privat bolig.

Etter kollisjonen med husveggen prøvde han å stjele enda en bil. Mannen havnet i slåsskamp med en person i stedet, som klarte å holde ham på plass til politiet kom. Der angrep han en politikvinne som ble påført en kuttskade i hodet.

Mannen skal ved en annen anledning også ha utøvd vold mot en politimann.

Tilsto

Mannen har gitt en uforbeholden tilståelse i saken og etter fradrag for tilståelsesrabatt dømmes manne til fengsel i fem måneder. Han har tilbrakt 62 dager i varetekt. Dette trekkes fra de fem månedene.

Disse sporene leder ned mot huset, og kan tyde på at mannen tok en snarvei før han traff husveggen. Foto: Leif Arne Holme
Her endte turen for den mistenkte biltyven. På stedet skal han ha forsøkt å stjele nok en bil. Foto: Leif Arne Holme