Til sammen har 234 asylsøkere forsvunnet i fylkene de to trøndelagsfylkene og Møre og Romsdal, skriver Trønder-Avisa.

Ifølge avisa har de fleste som har forsvunnet fått avslag på søknaden sin om opphold. Bare et fåtall av de som har fått godkjent søknaden er borte.

- Det kan være flere grunner til at folk forsvinner, for eksempel at de ikke trives og derfor dro ut av landet, sier regiondirektør Runde Vordahl i UDI til Trønder-Avisa.

Har beredskap

Politiet i Nord-Trøndelag sier at de passer på situasjonen, men at de ikke har oversikt over hvor alle asylsøkerne er til enhver tid.

- Vi passer ekstra på asylmottakene og vi vet hvem som bor der når vi ber om det, men vi har ikke oversikt over hvor alle er til enhver tid, det er heller ikke ønskelig, sier stabssjef Jan Birger Jacobsen i Nord-Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa.

Politiet tror det er mest på grunn av bekvemmelighetshensyn at asylsøkerne forlater asylmottakene, men følger likevel ekstra med.

- Det kan også være at enkelte planlegger kriminalitet, og det er vi bekymret for, sier han.

Stor tillit til asylsøkerne

Politiet påpeker at det har vært lite kriminalitet ved mottakene og at de har stor tillit til asylsøkerne.

- Vi har ikke opplevd uønskede episoder av betydning. Det er bra. Vi er jo klar over at når man setter en lite homogen gruppe i ett og samme rom med ulik kultur og bakgrunn, kan det skape konflikter, men det har ikke skjedd så langt, sier Jacobsen til Trønder-Avisa.