Politiet i Nord-Trøndelag melder på Twitter at det er brann på Leira mottak i Levanger. Alle beboerne ble evakuert.

- Vi har fått melding om brann på asylmottaket i Levanger. Det skal være brann på ett rom, sier Christina Wågan, alarmoperatør ved 110-sentralen i Nord-Trøndelag.

Kl. 18.53 melder politiet at brannen skal være slukket, og at den trolig skyldtes en uaktsom beboer.

Kan ha reddet liv

Sprinkleranlegget i bygget kan ha reddet liv da det ble utløste og begynte å pøse på med vann.

- Sprinkleranlegget hindret brannen i å spre seg og sørget for at brannskadene ble minimale. Dette viser bare at sikringstiltakene virket. En beboer og to ansatte ble sendt til helsesjekk etterpå, opplyser Tor Reidar Wigen, fagleder brann i Innherred Brann og Redning. Vi får dessuten bistand fra restverdiredningen i Trondheim for å begrense skadene mest mulig, sier Wigen.

Brannmannskaper både fra Levanger og Verdal rykket ut til brannen på Leira asylmottak.

- Etter så mange branner på asylmottak den siste tiden tok vi ingen sjanse. Heldigvis var det ikke så ille som vi først antok, sier Wigen, som raskt kunne gi beskjed om at mannskapene fra Verdal kunne returnere.

Brannårsaken er uklar

Heller ikke politiet tok noen sjanser og rykket ut med flere utrykningsbiler.

Det er ennå usikkert hva som er årsaken til brannen, men det brant i møbler og klær da ansatte ved asylmottaket kom til etter at de hadde hørt brannalarmen. Ledelsen ved mottaket fant alternative bosteder til de som ikke kunne flytte inn på rommene sine igjen i går kveld på grunn av røyk- og vannskader.

Brannvesenet rykket ut og alle beboerne ble evakuert. Foto: Leif Arne Holme