Dommen var ferdig 9. desember, og i den framgår det at de tre taxisjåførene er dømt til fem måneders betinget fengsel som utstår med en prøvetid på to år.

Det skriver Namdalsavisa.

Taxisjåførenes enkeltmannsforetak er frifunnet for straff, men samtlige tre er dømt til å betale erstatning til Nord-Trøndelag fylkeskommune. Den ene må ut med nesten 45.000 kroner, den andre må betale drøy 40.000 kroner, mens den tredje er ilagt en erstatning på knappe 30.000 kroner,

Alle tre er ilagt saksomkostninger på 10.000 kroner.

Skoleskyss

Det var fylkeskommunen som anmeldte sjåførene i 2013 for overfakturering i forbindelse med skoleskyss.

Overfaktureringen hadde, ifølge anmeldelsen, skjedd ved at taksameteret i drosjene ble brukt i strid med lovverket og det som var avtalt med fylkeskommunen. Det ble altså registrert og fakturert skolekjøring i et større omfang enn det som virkelig hadde funnet sted, skriver NRK Trøndelag.

Les også: Vil straffe 18 personer og foretak etter taxijuks i Namsos

Basert på tillit

I dommen fra Namdal tingrett, heter det blant annet at de har lagt vekt på at det dreier seg om misbruk av offentlige midler, og at takstbruken og avregning er basert på tillit.

Risikoen for å bli oppdaget, er også, ifølge dommen, relativt liten.

Det står videre at bedrageriene har foregått over en lang periode.

Prøvetid på to år

Tingretten har etter en samlet vurdering kommet fram til at fem måneder i fengsel er en passende straff, og under tvil finner retten at straffen i sin helhet kan gjøres betinget. Alle tre har fått en prøvetid på to år, melder NRK Trøndelag.