- Jeg så at det brant på ytterveggen. Da ringte vi brannvesenet tvert og kom oss ut, sier Liv Aaring.

- Jeg har mistet en del verdier, men det er bare materielle ting. Livet er berget, og det er viktigst.

Sammen med naboene Arvid og Kari Hoddø var hun natt til søndag på det nedlagte bosenteret som fungerte som evakueringssenter. Til sammen 19 beboere på Otterøya måtte forlate hjemmene sine da brannen brøt ut lørdag kveld.

Bosenteret står kun et par hundre meter unna huset som brant, og sammen med folk fra Sivilforsvaret og nødetatene satt de og så på brannen.

- Sønnen min som bor her ringte og sa at det brant. Så kom brannbilen, og da fikk vi beskjed om å dra hit, sier Arvid Hoddø.

- Kom brått på

- Det var veldig kraftig vind, så det kunne blitt kritisk. Brannen kom litt brått på. Vi har sett på tv-en hvordan det har vært andre steder. Plutselig var vi midt oppi det selv, sier han.

SE VIDEO: Havnet midt i gnistregnet

Svein Asklund, som til daglig er lensmann i Namdalseid, disponerer det tidligere bosenteret.

- Jeg ble oppringt av operasjonssentralen, som visste at jeg hadde tilgang til bygningen. Jeg åpnet dørene og mottok beboere og folk fra innsatsstyrkene.

- Kaldt, tørt og mye vind

- Det er kaldt, tørt og mye vind, slik som i Flatanger. Vi har Flatanger-brannen friskt i minne, og derfor tar politiet alle forholdsregler og sjekker at det ikke brenner i terrenget, sier Asklund.

Til sammen 14 boliger ble evakuert lørdag kveld. To personer kom seg ut av det brennende huset.

Innsatsleder Morten Heggdal sammenlignet også værsituasjonen med den man opplevde under storbrannen i Flatanger for to år siden.

- Gnistregnet spredte seg flere hundre meter. Det er meldt tørrvær i flere dager, og situasjonen var lik som da det brant i Flatanger. Heldigvis gikk det bra, sier han.

Innsatsleder Morten Heggdal sammen emd Liv Aaring som mistet huset sitt i brannen. Foto: Leif Arne Holme
Kari og Arvid Hoddø var blant beboerne som måtte forlate hjemmene sine på grunn av brannen. Foto: Leif Arne Holme