Ifølge tiltalen skal en av de unge mennene ha tatt halsgrep på den syriske mannen (19), mens han gjorde V-tegn og smilte til kamera.

Deretter skal fornærmede ha blitt presset ned i bakken og blitt slått slik at hodet traff asfalten.

- Løp fra stedet

Mandag skal mennene forklare seg om hendelsene natt til 5. juli i Namsos i fjor.

Ifølge tiltalen skal en av mennene ha fulgt etter syreren og slått ham i bakhodet. Fornærmede skal ha løpt fra stedet da en annen av de tiltalte skal ha forsøkt å stanse ham ved å sparke ham i benet.

Les også: Pågrepet etter at stygg voldsvideo ble spredt til media

- Fulgte etter i bil

Tre av de tiltalte skal så ha fulgt etter den unge mannen. Den fjerde ble tilkalt som sjåfør, før alle fire ifølge tiltalen fulgte etter ham i bil.

Påtalemyndigheten mener en av de tiltalte stoppet fornærmede ved å kjøre bilen mot hans kropp.

«NN (fornærmede) skal videre ha blitt dratt etter knærne eller slått på kroppen. En av de tiltalte har filmet det som skjedde etter dette, en video han har publisert på sosiale medier samme natt.

- Jeg filmet for å ha noe å vise alle vennene mine, uttalte en av de tiltalte til Namdalsavisa i etterkant.

Påtalemyndigheten mener det er skjerpende at handlingen ble gått av flere i fellesskap, «ved hjelp av et særlig farlig redskap», uprovosert og at den har karakter av mishandling.

Les også: Ønsker å be om unnskyldning

- Påført skader i hodet

Fornærmede ble påført skader i hodet, på høyre kne, smerter i hodet, mage, rygg og høyre albue. Han skal også ha reagert sterkt på hendelsen i ettertid.

For to av de tiltalte kan det bli lagt ned påstand om ungdomsstraff eller ungdomsoppfølgning.

Les også: Politiet vil rekonstruere volden som rystet landet

I etterkant av hendelsen i fjor uttalte den fornærmede til Namdalsavisa at han ble utsatt for vold fordi han var utlending. Dette har den hovedtiltalte benektet. Tiltalen omfatter ikke rasismebestemmelsen.

- Han erkjenner straffeskyld for å ha lagt fornærmede i bakken, ikke for noe annet, skriver Christian Wiig i en epost til Adresseavisen.

Les også: Over 200 møtte opp i Namsos for å ta avstand mot volden

Statsadvokat Kaia Strandjord er aktor i saken. Foto: Scanpix, NTB scanpix