Lensmannen måtte kontaktes da et møte om bredbånd i Malm, tok fyr. Det skriver t-a.no. NTE og Telenor hadde dobbeltbooket herredstyresalen på Malm hotell. – I mine åtte år i bransjen har jeg aldri opplevd å bli stengt ute av konkurrenten, sier salgsleder Johan Hvass i IntoFiber, selskapet som selger bredbånd for Telenor og Canal Digital til lokalavisa Verran Namdalseid.

To invitasjoner

I salen befant det seg imidlertid også mange som hadde kommet for å få informasjon om konkurrenten Telenors bredbåndsutbygging i Malm. Flere innbyggere hadde nemlig mottatt invitasjon fra både NTE og Telenor. Telenor sa at de hadde bestilt samme lokale fra klokka 20.00, en time etter konkurrenten.

Namdalsavisa.no melder at dersom Tine får viljen sin, vil det få konsekvenser for arbeidsplasser i Namdalen. De ønsker nemlig å stoppe lanseringen av Synnøve Findens nye ost som snart skal være på markedet. Synnøve Finden vil utfordre TINEs 60-år gamle Jarlsbergost. Onsdag leverte Tine leverte en begjæring om midlertidig forføyning til Follo tingrett. Tine krever at det nye osteproduktet til Synnøve Finden ikke går ut i markedet uten at teksten på emballasjen endres, og at det ikke refereres til Jarlsberg i markedsføringen av produktet.

12 - 15 årsverk i fare

- Vi har 12-15 årsverk i Namsos og Alvdal som er knyttet til produksjonen og pakkingen av denne typen ost. Så det er klart at dersom Tine får stanset lanseringen, vil det få store konsekvenser for oss, sier produksjonsdirektør Øyvind Berg i Synnøve Finden til avisen.

3,5 prosent flere fløy til og fra Værnes i januar enn i fjor på samme tid, skriver bladet.no. Totalt reiste 307 253 passasjerer til og fra Værnes i januar i år. 3,6 prosent  flere fløy innenlands, mens antallet utenlandspassasjerer økte med tre prosent. Avinor trekker spesielt frem Værnes og Oslo lufthavn, Gardermoen, i en pressemelding. Gardermoen hadde i januar i år en vekst på 3,2 prosent sammenlignet med fjoråret, både innenlands- og utenlandstrafikken økte med henholdsvis 2,8 og fire prosent. Det skjer samtidig som trafikken ved Stavanger lufthavn, Sola og Bergen lufthavn, Flesland, gikk tilbake. I januar gikk trafikken over Bergen lufthavn ned med 1,5 prosent, mens endringen i Stavanger er en nedgang på hele åtte prosent, forteller avisen.

Kan miste nyetableringer

Innherred.no skriver at Høyres Oddleiv Aksnes frykter Verdal kan gå glipp av nyetableringer på grunn av en for detaljert sentrumsplan. – Du har detaljhandel i sentrum, plasskrevende handel på andre siden (Ørmelen), og så industri på andre sida av E6. Jeg føler det blir veldig satt i bås, innledet  Aksnes da ny sentrumsplan i Verdal var på dagsorden tirsdag. – Hva om det kommer næring som faller mellom dette - Biltema eller brukthandel? Hva skjer 15 år fram i tid, med konsept som ønsker å etablere seg, men som vi da må si at vi ikke har plass til. Verdal, som skal være en ja-kommune når det gjelder etablering av handel, skal være veldig forsiktig, melder avisen.

Bygger flere boliger

Ja til 94 nye boliger i Ørland, skriver fosna-folket.no. Planutvalget godkjent onsdag detaljreguleringen for Søtberget boligområde ved Opphaug. Det er selskapet Ørland Bygg AS som gjennom flere år har jobbet med planene for en utbygging av Søtberget ved Opphaug. Området på rundt 50 mål ligger rett øst for det etablerte boligområdet Røstadhaugan. Totalt er det planlagt en utbygging av 75 boenheter av ulik størrelse, fra rekkehus til eneboliger. På den østlige delen av området, som utgjør 31 mål, er det tenkt en fortettet boligbygging med 56 boenheter. Den vestlige delen av Søtberget er planlagt for 19 boliger fordelt på et areal på 23 mål, skriver avisen.

Forsinket filminnspilling

Opdalingen. no skriver at et lasteskip forsinket «Børning 2»-innspilling. Følget med biler, produsenter og skuespillere kom likevel ikke til Oppdal onsdag kveld lsom planlagt. Innspillingen av «Børning 2 – On Ice» er i full gang. Hovedopptakene startet på kaia ved Diamanten i Fosnavåg onsdag ettermiddag. Men alt gikk ikke helt etter planen på settet.

Et lasteskip la seg plutselig til kai og hindret innspillingen.

Kommer fra Fosnavåg

- De blir en liten dag forsinket. Følget skulle egentlig komme til Oppdal sent i kveld, men kommer seg ikke av gårde fra Fosnavåg før i morgen tidlig, sier Tina Selbæk ved Nasjonalparken Næringshage til Opdalingen. Innspillingen av «Børning 2 – On Ice» er i full gang. Hovedopptakene startet på kaia ved Diamanten i Fosnavåg onsdag. Men alt gikk ikke helt etter planen på settet. Et lasteskip la seg plutselig til kai og hindret innspillingen. - De blir en liten dag forsinket. Følget skulle egentlig komme til Oppdal sent onsdag, men kommer seg ikke av gårde fra Fosnavåg før torsdag, sier Tina Selbæk ved Nasjonalparken Næringshage til avisen.