Dermed har investor Ola Mæle solgt begge de to eiendommene han la ut for salg i Nord-Trøndelag i fjor, skriver Trønder Avisa (Pluss). Før jul ble den 14.000 mål store Bangdalseiendommen også solgt. Dermed har Mæle cashet inn flere ti-talls millioner kroner.

- Her får Flatanger en flink kar, som vil være en kjemperessurs. Stensrud er en ekte trønder og han ser fram til å videreutvikle eiendommen, sier Ola Mæle til Adresseavisen.

- Ser fram til å utvikle

Stensrud var blant de som grunnla Skagenfondene i 1993. Han eier 26 prosent av fondsselskapet, og han forvalter i dag aksjefondet Skagen Kon-Tiki. Ifølge Stavanger Aftenblad hadde Stensrud en formue på nesten tre milliarder kroner ved utgangen av 2014. Gjennom oppkjøpet har Stensrud overtatt selskapet Namdalen Træsliberi AS, som også har 21 tildelte elgretter, rypeterreng og laksefiske.

LES OGSÅ: Mæle solgte i Namdalen

- Vi synes det er veldig hyggelig, og ser virkelig fram til å utvikle Flatanger-eiendommen, sier Stensrud til Trønder-Avisa. Han legger til at han ser et stort potensial i å utvikle jakt og friluftsliv - og at han har både vilje og midler til å gjøre det. Stensrud ønsker ikke å kommentere kjøpesummen overfor Trønder-Avisa, utover at den var litt lavere enn 800 kroner per dekar som var prisforlangende. Opprinnelig var eiendommen da verdssatt til 56 millioner kroner.

- Klar for å satse i Skorovatn

Også Ola Mæle er godt fornøyd med handelen.

- Vi bygger opp kapital for å satse i Skorovatn, der vi vil få bygd opp Trøndelags svar på Sjusjøen eller Beitostølen. Vi fikk nye vedtak i formannskapet i Namskogan om dagen, og vi er nå et steg nærmere å legge ut rundt 1000 hyttetomer, sier Mæle til Adresseavisen.

LES OGSÅ: Til Namdal for å tjene penger

LES OGSÅ: Vil skape hytteparadis

- Er dere langt unna realisering?- Nei, vi skulle ha gjerne ha begynt i går. Jeg håper at vi skal ha en vedtatt plan i år og at vi kan komme i gang. Det er vi veldig opptatt av. Jeg håper også at reindriftsnæringa ser på dette som en mulighet, med salg av produkter og tjenester, sier Mæle, som legger til at det er folkehytter fra 2 til 2,5 millioner kroner som er markedet han sikter seg inn på.

Satser på folk flest-hytter

- Så lenge prisingen i hyttemarkedet er på et realistisk nivå, så vil salg av hytter og tomter gå greit. Hyttedrømmen ligger i oss alle nordmenn, mener Mæle, som også jobber med å få konsesjoner til å bygge ut flere kraftverk i området.

- Vi har fått konsesjon på en elv, men venter på konsesjoner på fire-fem elver til, sier Mæle, som vokste opp i Snåsa og i Oppdal. Sistenevnte sted har han selv også har en romslig fritidsbolig - og han jobber med Lars Wenaas og flere om å utvikle hytteområde ved skiheiseanlegget i Vangslia.

- Vi satser på folk flest-tomter til folk flest-hyttepriser. Området har fått riktig farge i kommuneplanen, og vi utvikler detaljplan nå, så dette blir, sier Mæle.