En mann ble meldt savnet av sin samboer i 13.30-tida lørdag ettermiddag. Han hadde vært på en sosial sammenkomst i Gravvik i Nærøy. Han ble sist sett rundt klokka 04.00 natt til lørdag. Politiet satte i verk en større leteaksjon.

Har avhørt flere

En luftambulanse med politi oppdaget den omkomne mannen nedenfor en skrent noen hundre meter fra stedet hvor han sist ble sett.

Politiførstebetjent Kai Magne Rosendal ved Nærøy lensmannskontor opplyser til Adresseavisen at den avdøde mannen i 30-årene vil bli obdusert i løpet av tirsdag.

- Vi har opprettet en undersøkelsessak for å undersøke omstendighetene rundt dødsfallet. Det er allerede tatt en del avhør, men det gjenstår en del taktisk etterforskning, sier han.

- Falt ned en skrent

Etterforskningslederen understreker at det ikke er mistanke om noe kriminell handling, og at politiet anser det hele som en tragisk ulykke.

- Han har gått ut i terrenget og ramlet utenfor en skrent på et sted uten gatelys. Politiet har gjort undersøkelser på ulykkesstedet, og vi får også bistand av kriminalteknikere, sier han.

Politiet har dannet seg et bilde av hvordan ulykken har skjedd og hvor langt mannen har falt, men ønsker ikke på nåværende tidspunkt å si noe nærmere om dette.

- Preger hele bygda

Ordfører Steinar Aspli forteller Adresseavisen at det ble iverksatt kommunalt kriseteam i helga.

- De har bistått pårørende, og vil gjøre det hvis det er behov fremover også. Han bodde sammen med samboer og ett barn, sier han

Aspli understreker at Gravvik er et lite lokalsamfunn med mellom 200 og 300 innbyggere.

- Det er tette relasjoner, og derfor blir dette veldig dramatisk og opprivende. Det preger hele bygda når noe sånt skjer. Det er en tragisk hendelse, sier Aspli, som selv er en bekjent av de pårørende.