«Ser dere folk på denne videoen? Jeg ser bare innvandrere og muslimer» skrev leder Arne Leonhardsen for Verdal Frp på Facebook sist lørdag.

Han kommenterte en sak fra Dagbladet. Saken handler om at personer ikke reiser seg for en gravid kvinne på undergrunnen i London.

- Ikke oppdratt som folk i hele tatt! Hvor er integreringen?» skrev Leonhardsen.

Det var Innherred som først omtalte saken.

En kommentar som har fått mange til å reagere, inkludert Verdalordfører Bjørn Iversen.

- En folkevalgt kan ikke uttrykke seg slik. Jeg mener at kommentarene er rasistisk av natur, sa Iversen til Adresseavisen lørdag.

Tar avstand

Nå kommenterer også tidligere arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) ordbruken i den innvandringskritiske kommentaren til sin sambygding og lokallagsleder.

- Jeg tar avstand fra sånn type ordbruk på sosiale medier. Jeg har snakket med Leonhardsen og han er skikkelig lei seg for at han har gjort noe dumt og satt flere i forlegenhet. Han tar det tungt og har lært av situasjonen, sier Eriksson til Dagbladet.

Leonhardsen har tidligere delt en video med det som skal være en fransk kvinne fra Calais., som sier at tusenvis av flyktninger har «laget en by i byen». «Skyt dem!», skrev Leonhardsen ifølge Dagbladet da.

Står for uttalelsen

I en e-post til Adresseavisen skrev lokallagslederen lørdag:

Jeg beklager ovenfor de rammede grupper, at mine formuleringer i et par saker på Facebook, ble slik at media fikk publisert en forståelse av dem som jeg aldri har hatt som mening!

Til Dagbladet sier derimot Leonhardsen at han står for uttalelsen.

Robert Eriksson sier til avisen at han mener Leonhardsen har satt flere i dyp forlegenhet med kommentarene. - Jeg deler ikke hans syn på området. Jeg kan være enig i at det er potensial for at langt flere kan utøve vennlighet og god gammeldags folkeskikk for eldre eller gravide på bussen og reise seg. Det er imidlertid uavhengig av om man er muslim, kristen, fra Verdalen eller Torshov, sier Eriksson til Dagbladet.