På Røros er fortsatt stemningen høy etter Berlinfilharmoniens konsert søndag. Arbeidets Rett forteller blant annet om ordfører Hans Vintervolds samboer, Lindsay Winfield-Chislett, som i 1979-1980 spilte i et studentorkester der en svært ung utgave av Simon Rattle var dirigent

Han ble senere Sir Simon Rattle og dirigent for Berlinfilharmonien. På Røros møttes Rattle og Winfield-Chislett igjen til en kort, hyggelig prat.

Kraftfull feiring

Arbeidets Rett forteller også at 1. mai-feiringen ble kraftfull i Røros-distriktet. Nettstedet rorosnytt.no rapporterer fra Trond Giskes 1. mai-tale på Røros, der Sangerhuset var fullsatt da Arbeiderpartiets nestleder talte. Han brukte mye av talen til å hylle Røros og var ellers opptatt av arbeidsledigheten, særlig blant de unge.

Ifølge rorosnytt.no mener han at reduksjonen i ressurser til spesialundervisning på skolene er helt feil vei å gå.

Unge 1. mai-talere

Flere trønderske medier nevner mandag morgen unge 1. mai-talere. En av dem er 16 år gamle Mia Broholm fra Hitra AUF.

Hitra-Frøya forteller brukte sin appell til å snakke om flykningekrisen i verden, og om hva vi i Norge bør gjøre for de som kommer hit.

- Flyktningekrisen er ingen krise for Norge, det er en krise for de menneskene som er på flukt i verden. Da er det vår plikt å ikke miste hode og hjerte. Vi må ha mer snakk om integrering og inkludering, sa hun.

Verdalingen forteller at oppslutningen om 1. mai var god både i Verdal og Levanger.

Vil ha åpne forhandlinger

Politikk på et helt annet plan preger Oppdals-avisa Opp. De har snakket med tidligere ordfører Ola Røtvei (Ap) om kommunesammenslåing.

Han mener den beste måten å dempe støyen rundt forhandlingene på er å åpne møtene. Dagens ordfører Kristi Welander (Ap) mener det er forhandlingsutvalgene som avgjør om dørene skal være åpne eller lukkede.

– I og med at det er så stor interesse om forhandlingene, ville jeg ha anbefalt at det ble åpne prosesser, sier Røtvei.

Bakgrunnen er at Oppdal og Rennebu utarbeider en intensjonsavtale om sammenslåing av de to kommunene. Kommunestyret i Rennebu vedtok 21. april, uten hjemmel, at forhandlingene skal gå for lukkede dører. Oppdal har ikke gjort noe slikt vedtak.