Klokken 17.20 tirsdag meldte politiet at en bil hadde kjørt i en bergvegg ved E6 i Steinkjer. Ulykken skjedde like øst for Kvam kirke.

- Fører var en kvinne i 60-årene fra Nordland, melder politiet på Twitter.

Alvorlig skadd

Kvinnen ble fraktet til St. Olav med luftambulanse etter ulykken. Tirsdag kveld opplyser sykehuset til Adresseavisen at kvinnens skader er meget alvorlige, men hennes tilstand skal være stabil.

Klokken 22 sier St. Olav at kvinnen skal opereres. Etter ulykken fikk politiet opplyst fra helsepersonell på ulykkesstedet at kvinnen fikk skader i en arm og i hodet.

Sykehuset vil ikke gå i detaljer om hvilke skader kvinnen opereres for.

- Luftambulansen lettet akkurat med pasienten. Hun er alvorlig skadd og har fått et solid trøkk i venstresiden. Kvinnen var bevisst på stedet, sier politiets innsatsleder Eirik Johannessen til Adresseavisen like før klokken 18.30.

Beslagla førerkortet

Ifølge politiet var kvinnen eneste person involvert i ulykken. Bilen hun kjørte har fått store materielle skader.

- Kjøretøyet har kjørt av veien på vei nordover på E6 og truffet en bergvegg. Førersiden er trykket inn, beskriver Johannessen.

Politiet har startet etterforskning, men har fortsatt ikke konkludert med årsaken til ulykken.

- Vi har avhørt et vitne på stedet som skal ha sett utforkjøringen. Nå skal vi etterforske videre for å finne årsaken, sier operasjonsleder Ole Tuset ved Trøndelag politidistrikt.

Kvinnens førerkort er blitt beslaglagt.

- Vi har vært i kontakt med jourhavende som beslutter beslag av førerkort. Det vil også bli tatt blodprøve av kvinnen, sier Tuset.

Lang kø

Veien ble delvis stengt i om lag to timer mens nødetatene jobbet på stedet. Like før klokken 19 melder politiet at veien er åpnet.

- Bilen er tauet vekk og vi har avsluttet på stedet, sier politiets operasjonsleder.

Ifølge NRK var det lange køer på E6 nord for Steinkjer etter ulykken.

Klokken 17.20 meldte politiet at en bil hadde kjørt i bergveggen ved E6 ved Kvam i Steinkjer. Foto: Leif Arne Holme
Alle nødetater rykket ut til ulykken ved Kvam i Steinkjer. Foto: Leif Arne Holme