En lærer som jobbet ved en skole i Stjørdal ble i 2015 oppsagt av kommunen etter å ha vært i konflikt med skoleledelsen i flere år.

Bakgrunnen for oppsigelsen var at elever og kolleger opplevde henne som sint, sur og truende. Elever hadde uttrykt at de var redde for henne og det ødela undervisningen. Kolleger hadde også uttrykt at læreren skapte uro blant de ansatte.

Skrev innlegg om ungdom og nakenbilder: Tenåringsforeldre over hele landet takker pappa Jørn Are. (For abonnenter)

Møter siden 2012

Siden 2012 har skolen vært i møter med læreren for å bedre samarbeidet, men ifølge arbeidsgiver ble det ingen endring.

Det ble også gjennomført et forhandlingsmøte etter oppsigelsen i 2015, uten at partene kom til enighet.

Læreren på sin side mener kommunens oppsigelsesgrunnlag ikke er sannsynliggjort, og at arbeidsgiver ikke har gjort tilstrekkelig når det gjelder tilrettelegging og eventuell overføring til lærerstilling ved en annen skole.

Les også: Nytt studium i Nord-Trøndelag skal lære barnehageansatte å avdekke barns psykiske utfordringer på et tidlig stadium.

- Usaklig oppsigelse

Læreren saksøkte derfor Stjørdal kommune for å få kjent oppsigelsen ugyldig, og krevde erstatning og å få saksomkostninger dekket.

Inntrøndelag tingrett har gitt læreren medhold i at oppsigelsen er ugyldig, og mener lærerens påståtte uegnethet ikke er tilstrekkelig dokumentert da hun ikke er gitt reelle muligheter til å tilpasse seg arbeidsgivers krav og forventninger.

Læreren får erstatning for tap av lønn, og oppreisning for å ha blitt utsatt for en vanskelig arbeidssituasjon og usaklig oppsigelse.

Samlet erstatning ble på 525 000 kroner, i tillegg må Stjørdal kommune betale saksomkostninger på 216 000 kroner.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.