Like etter klokken 21 mandag kveld kom meldingen om at et storfefjøs på Raset i Verdal sto i full fyr. Omtrent 260 dyr var inne i fjøset.

Nødetatene kom raskt fram til stedet. Redningsmannskaper og frivillige jobbet iherdig med å få ut alle dyrene, og klokken 21.33 meldte politiet på Twitter at alle dyrene var ute av fjøset.

- Ei kvige og en kalv døde. Ellers kan eierne redegjøre for alle dyrene som var der. Hva som skjer videre blir opp til veterinær, eiere og forsikringsselskap, sier operasjonsleder Lars Letnes i Trøndelag politidistrikt.

- En kalv måtte avlives

En traktor ble brukt for å rive ned deler av en vegg for å få dyrene ut. Både traktoren og fjøset er totalskadd.

- Vi har ingen formening om brannårsak. Fjøset må bli kaldt først, så krimteknikerne kan kanskje begynne på dagtid på tirsdag, sier Letnes.

Både veterinær og ambulanse kom på stedet i tilfelle noen trengte bistand i forbindelse med eksponering av røyk. Totalt ble to personer sendt til legevakt for en sjekk etter at de hadde inhalert røyk.

- Naboer gjorde en heroisk innsats for å berge dyrene. Nå har de fått dyrene ut, og så er utfordringen å holde de under kontroll, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes.

Massiv røyk

- Røyken kan sees fra hele Verdal, sa Adresseavisens fotograf Leif Arne Holme da han ble gjort oppmerksom på brannen. Da han kom fram til stedet så han at det brant under takplatene og at det steg massiv røyk opp fra fjøset.

- Alle dyrene har blitt reddet ut. De løper rundt på åkrene ved fjøset, sa han videre, og kunne telle flere titalls frivillige som hjalp til med å holde buskapen samlet.

Det er foreløpig usikkert hva som er årsaken til brannen.

- Brannen startet i østenden av fjøset, sier innsatsleder Stig Viken til Adresseavisen.

Ei halv time etter meldingen om brannen kom var alle dyrene ute av fjøset. Mange frivillige hjalp til. Foto: Leif Arne Holme
Røyken kan sees fra hele Verdal. Foto: Leif Arne Holme