En obduksjon av den avdøde kvinnen i 50-årene tilsier at det ikke foreligger grunn til å mistenke at en straffbar handling er årsak til dødsfallet. Det skriver politiet i en pressemeldig like før klokka 14.

Politiet understreker at det er snakk om en foreløpig obduksjonsrapport.

To personer løslatt

To personer ble siktet for grov kroppsskade i etterkant av hendelsen. Disse er nå løslatt skriver politiet videre.

En kvinne i 50-årene ble funnet  død i Steinkjer torsdag kveld.

Politiadvokat Kristin Ansnes ved Trøndelag politidistrikt opplyste til Adresseavisen tidligere i dag at siktelsen var likelydende for begge, og at det dreide seg om medvirkning til grov kroppsskade.

En overtredelse av den nye straffelovens paragraf 274 - grov kroppsskade - har en strafferamme på inntil ti år.

Har relasjon til avdøde

Funn og opplysninger på åstedet, gjorde at politiet startet etterforskning i saken, ifølge pressemeldingen.

Politiadvokat Ansnes ønsker ikke å gi detaljer rundt hva som gjorde at de valgte å sikte de to personene. Hun vil heller ikke si hvilket kjønn de siktede har, men opplyser at de er norske borgere.

- Er de avhørt?

- Ja, det er gjort avhør i saken, sier politijuristen.

I pressemeldingen fra politiet i Trøndelag går det videre frem at de siktede har en relasjon til avdøde. Ansnes ønsker foreløpig ikke å si noe om hvilken, så lenge politiet arbeider med varsling av pårørende i saken.

Vil bli obdusert

Politiet har gjort flere innledende undersøkelser taktisk og teknisk, og i natt ble det gjennomført åstedsundersøkelse med kriminalteknikere.

Det var klokken 22.45 torsdag kveld at politiet ble bedt om å bistå helsevesenet i forbindelse med et dødsfall i Steinkjer sentrum.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.