Snekker Rune Sagen (45) fra Hell har nå utfordret noen av sine Facebook-venner til å ta nakenbilder av seg selv i fiskerelaterte situasjoner.

- Det var bare et påfunn som dukket opp. Det har jo vært en del slike utfordringer på sosiale medier de siste årene. Det synes jeg har vært slappe saker. Å blotte seg på fjelltopper er for enkelt. Å bade i isvann er jo rett og slett helsefarlig. Nakenfisking er uskyldig og kun artig. Det er mer min stil, forklarer Sagen.

Donasjon som «straff»

- Hvilke krav stilles til et nakenfiskebilde?

- Bare man er naken og det er relatert til fisking på en eller annen måte så er det vel godkjent, sier Sagen.

De som blir utfordret, men ikke ønsker å bidra med nakenfiskebilde, bes om å sende en pengegave til Redningsselskapet. Allerede har flere av de som er utfordret lovt at nakenbilder er under planlegging og på vei.

- Jeg håper jo på mange nakenfiskebilder og at folk finner på litt sprell, men samtidig vil jeg at Redningsselskapet skal få inn masse penger. De havner ofte i skyggen av større veldedige organisasjoner. For oss som er helårsfiskere er de en meget viktig organisasjon. Det beste vil være om alle bidrar med både nakenfiskebilder og penger til den gode saken, synes Sagen.

Glad for støtten

- Vi får vel håpe på få nakenbilder og mange donasjoner da, flirer kommunikasjonsrådgiver Tanja Krangnes i Redningsselskapet.

Hun har selv snakket med Sagen og har fått forståelse for at aksjonen i bunn og grunn handler om å støtte Redningsselskapet. Hun håper imidlertid at de som skal ut for å ta nakenbilder ved og i vann har stort fokus på sikkerhet.

- Ingen må ta unødige sjanser for å ta slike bilder.

- Men om noe skjer så redder dere også nakne folk?

- Vi redder alle vi, uansett påkledning, lover Krangnes.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Anne Hell Leikvold tok utfordringen på fisketur ved Kulltjønna. Foto: Privat