- Jeg innrømmer at jeg så meg ekstra godt rundt da jeg skjønte det var en bjørn som hadde vært her, sier Geir Sundby fra Vuku.

Første gang

I flere år har 44-åringen hatt fire viltkameraer stående ute i skogen. Men hittil har det stort sett vært elg, rådyr, samt en og annen gaupe som har dukket opp etter gjennomgang av minnebrikkene.

Men tirsdag fikk han endelig oppleve alle viktkamera-entusiasters drøm, og det på et sted hvor knapt noen, om noen, har sett bjørn før. Nøyaktig hvor bildene ble tatt vil ikke Sundby, men nøyer seg med å si at det er et sted inne i Tromsdalen i Verdal.

- Å få bilde av en bjørn på viltkamera har jeg egentlig hatt liten tro på. Men da jeg satte kamera nær et sauekadaver lyktes jeg. I cirka én time snuste han på kamera, rotet litt rundt og kost seg med sauekadaveret som hadde ligget der i nesten to uker, sier Sundby, som sier at bjørnekjennere mener det er en mellomstor hannbjørn han har fått bilder av.

Han har vært en ivrig jeger siden han var ungdom, men han har aldri sett bjørn før.

Fikk besøk av rev i hagen

- Krabaten var nok ute på sitt livs eventyr

Bjørnejakt

- Vi har jo visst at det har vært bjørn i området, og det var jo bjørnejakt nylig etter at det ble funnet død sau. Det var ved den ene døde sauen jeg satt opp kamera. At bjørnen kom tilbake er jo egentlig bare helt utrolig med tanke på at det nesten bare var bein og ull igjen på sauen, sier han.

Som bildene viser er det ikke akkurat en liten bjørn, men Sundby bedyrer at han ikke er redd.

- Har du oppfylt drømmen med viltkamera nå?

- Nesten. Jeg mangler ulv og jerv. Men det beste er å se en bjørn i levende live. Det er drømmen.

Geir Sundby fra Vuku er en ivrig jeger. Sist torsdag dukket en bjørn opp på hans viltkamera i Tromsdalen i Verdal. Foto: Privat