Feilen skal ligge hos transportøren som kjørte mais til dyrefôr rett før det ble fylt betong på bulkbilen.

Signalbygg i sentrum

Det nye teatret til rundt 100 millioner kroner er i ferd med å reise seg på Verdalsøra. Planen er at Nord-Trøndelag teaters nye storstue skal stå ferdig i midten av januar neste år. Nå håper daglig leder Morten Hynne i Grande Entreprenør at de nye problemene ikke skal forsinke byggeprosjektet.

- Vi har mer enn nok å holde på med, men selvsagt vet vi ikke nå om rivingen av betongveggen vil føre til forsinkelse, sier Hynne.

Les også: Løfter teater til nye høyder

Mais i betongen

Det er ikke hver dag Grande Entreprenør støper vegger som er 20 meter høye. Byggearbeidene pågår for fullt og nå kan man se konturene av det som blir et signalbygg midt i Verdal sentrum.

- Vi oppdaget feilen etter at vi plukket ned stillasene tirsdag. Da så vi at ikke alt var som det skulle, og at det var mais i betongen. Vi er enige med leverandøren Unicon om å rive deler av veggen å støpe den på nytt, sier Morten Hynne, daglig leder i Grande Entreprenør.

Les også: Nora Evensen ny teatersjef

Unicon beklager

Regiondirektør Morten Letnes i Unicon beklager det som skjedde.

- Det er ikke ofte man får mais i veggene sine. Transporten var forurenset med mais, og den har kommer inn i vårt system og dessverre kommet ut til sluttkunde. Vi har aldri opplevd dette tidligere, sier Letnes

Det er Grande entreprenør som ar tatt beslutningen om å rive deler av den store betongveggen som ligger mot Domusbygget i sentrum.

- Vi tar ansvar og har sagt at vi skal rette opp i de problemer og utfordringer som har oppstått. Det er vi som har levert et produkt som ikke er godt nok. Mais skal det ikke være i betong uansett om det påvirker styrken til betongen eller ikke. Dette er bare å beklage, sier regiondirektør Morten Letnes i Unicon.

Nå blir veggen med mais kalt popcornveggen, og det lenge før publikum kan benke seg til i teatersalen. Foto: Leif Arne Holme