- Det er en tid for alt. Jeg er blitt 42 år, har vært folkevalgt og politiker sammenhengende i godt over 20 år. Nå har jeg andre jobbtilbud jeg vurderer, og har derfor takket nei til renominasjon, sier Eriksson.

Vanskelig avgjørelse

Robert Eriksson gikk av som sosial- og arbeidsminister i desember 2015. I perioden fra 2005 til 2013 var han stortingsrepresentant fra Nord-Trøndelag. Ved valget høsten 2013 ble han ikke gjenvalgt til Stortinget, med ble utnevnt til sosial- og arbeidsminister fra Høyre og Frp dannet regjering etter valget.

Eriksson sier til adressa.no at avgjørelsen om å ikke forsøke seg på en ny stortingsperiode fra 2017 har vært vanskelig.

- Jeg har hatt god tid til å tenke meg om, og det har vært en lang og vanskelig prosess som ledet frem til at jeg nå takker nei. Det er litt vemodig å ta denne beslutningen, men jeg føler at det er på tide å forsøke nye ting i livet. Tiden som politiker, både i kommunestyret, på Stortinget og i regjering har vært fantastisk, men det er en tid for alt, sier han.

- Er din avgjørelse samtidig en erkjennelse av at det er små sjanser for Frp å kapre en stortingsplass fra Nord-Trøndelag?

- Nei, det er det ikke. Vi har gode muligheter til å sikre oss en plass fra Nord-Trøndelag. Vi ligger godt an på målingene, og Frp har i mange år hatt gode muligheter. Selv om vi mistet plassen i 2013 har jeg stor tro på at vi skal klare det ved valget i 2017. Skal regjeringen fortsette etter valget må både Høyre og Frp gjøre gode valg, men i Nord-Trøndelag er det slik at vi må bli større enn Høyre for å sikre plassen. Men det har jeg tro på at skal være mulig, sier Eriksson.

Gode talenter kan ta over

Han mener Nord-Trøndelag Frp har mange unge talenter som kan bidra i partiet og politikken i årene som kommer, og han tror at han nå trer til side kan skape rom for nye krefter som han har god tro på fremover.