Fire campingplasser i Nord-Trøndelag ligger på topp 20-listen i kåringen av Norges campingfavoritt 2016. Det skriver Namdalsavisa.

Kåringen startet for litt over en uke siden, og hittil har 177 norske campingplasser blitt nominert på www.mincampingfavoritt.no. Kåringen arrangeres av Gule Sider.

– Konkurransen begynner virkelig å ta seg opp og det er moro å se at den lokale patriotismen står så sterkt hos folk. Jeg er spent på å se hvor mange campingplasser som blir nominert i år og hvor mange stemmer det norske folk spanderer på campingplassene, sier Erik Neergaard, Marketing Manager i Gule Sider.

Campingplassene på topplisten fra Nord-Trøndelag er Aglen camping på Otterøya, Kvam Motell og Camping i Steinkjer Langnes Camping i Grong, og Føllingstua Camping i Steinkjer.

Gratis buss for barnehagebarn blir permanent

Nord-Trøndelag Fylkeskommune gjør prøveordninga med at barnehagene gratis kan bruke ledig busskapasitet til et fast tilbud. Det skriver Namdalsavisa.

ylkeskommunen har siden september 2015 og fram til i dag hatt et prøveprosjekt med gratis buss for barnehagebarn mellom klokken 09.00 og 14.00 hverdager. Det har vært så vellykket at ordninga blir permanent fra 1. juli.

– Vi er så fornøyde med at vi kan bidra til gode opplevelser for våre yngste innbyggere. En kreativ ide fra ansatte i en barnehage har blitt en suksess og det er akkurat slik vi ønsker at det skal være i Nord-Trøndelag, sier fylkesråd for samferdsel og miljø, Tomas Iver Hallem i en pressemelding.

Ved å utnytte ledig kapasitet på bussene midt på dagen har barnehagebarn i hele fylket, i hovedsak i bynære strøk, kunne utforske lokalområdet som ikke er i gangavstand.

Meldal sa ja til Orkladal

Nesten alle representantene i kommunestyret i Meldal var på talerstolen da det som ble omtalt som «den viktigste avgjørelsen i kommunen på flere tiår» skulle avgjøres. Nesten to og en halv time etter at møtet hadde startet ble det stemt klart for å gå inn i orkdalsalternativet. Det var 12 mot 7 stemmer. Det skriver Avisa Sør-Trøndelag.

– Jeg er fornøyd med utfallet når vi nå først har landet på et standpunkt, sa ordfører Are Hilstad etter det hele var over.

Orkdalsalternativet består nå av Orkdal, Agdenes, Meldal og deler av Snillfjord. Som kjent er Skaun og Rindal allerede ute. Den nye kommunen vil få cirka 18 000 innbyggere per 1. januar i år.

Kommunestyret i Snillfjord vedtok også en sammenslåing og deling. Kommunen deles i tre, der en del går til Hitra, en del slutter seg til orkdalsalternativet og en del til Hemne med eventuelt flere. Delinga skal i hovedsak følge dagens skolekretser.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.