20. juni kjørte en tankbil av fylkesvei 17 ved Bjøråa i Høylandet kommune. Natt til lørdag starter bergingsarbeidet.

- Det blir veldig vanskelig, og krever mye forarbeid, sier daglig leder Geir Kristiansen i Folla Auto AS, selskapet som skal berge bilen.

Berges med mobilkran

Han forteller at det kommer en mobilkran fra Namsos som skal løfte opp tankbilen. I tillegg skal to bergingsbiler bistå med å trekke tankbilen opp på veien. Tre lastebiler kommer med utstyret som skal kobles på mobilkrana.

- Det blir tidkrevende å montere opp alt, men når alt er på plass kommer det nok til å gå ganske radig, sier Kristiansen.

Før bergingen kan starte må autovernet tas ned, og grøfta på motsatt side av veien fylles for å lage plass til mobilkrana.

- Tankbilen ble tømt i går kveld for å gjøre det lettere å løfte den, forteller Kristiansen.

Setter opp ekstra ferje

Statens vegvesen melder at fylkesveien blir stengt ved Bjørånes natt til lørdag og natt til søndag, fra klokken 22 til 06.

«Det blir satt opp ekstra avgang med ferja fra Hofles i Nærøy kl. 05:00 og fra Lund kl. 05:30», skriver vegvesenet i en pressemelding.

Kristiansen håper at de kan få arbeidet gjort på én natt, men for sikkerhets skyld er det satt av to netter til bergingen.

Ufarlig last

Tankbilen var på vei i retning Foldereid da den havnet på taket etter å ha kjørt gjennom autovernet. Det var ingen vitner til ulykken.

Operasjonsleder Monica Ravlo ved Trøndelag politidistrikt opplyste etter ulykken at tankbilen er totalvrak, men at lasten er helt ufarlig.

- Bergingsforholdene er svært vanskelige siden tankbilen har rullet utfor et veldig bratt stup, sa innsatsleder Torkild Due til Adresseavisen 20. juni.

Det var to personer i bilen. En kvinne ble alvorlig skadd, og en mann pådro seg lettere skader, meldte sykehuset i en pressemelding 21. juni.