Fem vindusflater og ei inngangsdør på lokalene til Robertsen Butikk & Verksted AS i Leksvik, ble torsdag kveld skutt på og knust med det politiet antar er en softgun, melder Fosna-Folket. Ifølge kilder til Adresseavisen skal skytingen ha skjedd mellom klokka 21.00 og 22.00.

- Det er tåpelig at noen gjør sånt, sier daglig leder ved Robertsen Butikk & Verksted AS, Kai Helge Robertsen til Adresseavisen.

Tror ikke det er en sammenheng

Tre dager på rad har vindusflater på tre lokaler i Nord-Trøndelag blitt skutt på. Da Trude Vaade kom på jobb på Bygdasentralen i Beitstad onsdag morgen, ble hun møtt av tre ruter med skuddhull.

Torsdag ettermiddag opplevde Frikirken i Steinkjer sentrum det samme. På tre store fasaderuter var det skutt syv hull med det politiet antar er et luftvåpen. Og torsdag kveld ble de ansatte ved bilverkstedet i Leksvik møtt med sunnskutte ruter.

- Vi tror ikke det er en sammenheng mellom det som skjedde i Leksvik og det som skjedde i Steinkjer sentrum og i Beitstad, sier operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt, Erlend Kvakland til Adresseavisen.

- Er det en sammenheng mellom skytingen i Beitstad og i Steinkjer sentrum?

- Det kan vi foreløpig ikke si noe om, sier Kvakland.

- Ser dere at det å skyte med luftvåpen på lokaler har blitt en trend?

- Vi har ikke inntrykk av at det er en trend, sier operasjonslederen.

To lignende saker i Leksvik

Daglig leder ved verkstedet i Leksvik, Kai Helge Robertsen, sier han håper politiet får gjort noe med saken så fort som mulig.

- Det er jo hærverk, og nå blir det noen tusen kroner ekstra for oss å betale i reparasjoner, sier han.

Fungerende lensmann i Leksvik, Snorre Haugdahl, sier til Fosna-Folket at det kan være en sammenheng mellom skytingen på verkstedet og noen knuste ruter ved kommunehuset i slutten av juni.

- Det er vi ikke helt sikre på, da vi enda ikke har fått sett nøye på saken. Men det er en av teoriene vi jobber ut i fra, sier Haugdahl til avisa.

- Tips politiet

Operasjonsleder Kvakland sier bedrifter gjerne kan følge litt ekstra med på hva som skjer rundt lokalene sine.

- De må også tipse politiet om noe skjer. Vi vil gjerne høre om det, slik at vi lettere kan finne ut hvem som står bak, sier operasjonsleder Kvakland.

Fem vindusflater og ei inngangsdør ved verkstedet ble torsdag kveld skutt på og knust. Foto: Privat