Fire menn fra Litauen ble pågrepet og siktet i etterkant av dødsfallet i Lånke. Mennene er i alderen 20 til 40-årene. De er alle siktet for grov kroppskrenkelse eller medvirkning til det.

- Han avviser at han har noe med voldsutøvelsen å gjøre. Han har ikke rørt fornærmede på noe som helst tidspunkt, sier Tore Angen, som er forsvarer for en 23-åring.

- Han erkjenner dermed heller ikke straffskyld i saken, sier han.

- Ville ringe ambulanse

Angen deltok i avhøret av sin klient på Sentrum politistasjon i Trondheim søndag kveld. Han ble ferdig klokka 20.00.

- Han så ikke hvem som gjorde noe mot avdøde. Men han insisterte på at de skulle ringe ambulanse. En av de andre ringte AMK-sentralen og de ventet til politiet kom til stedet, forteller Angen.

Det var rundt klokka 04.30 natt til lørdag at politiet ble varslet av AMK-sentralen om en skadd mann i Lånke. Da politiet kom på stedet var mannen i 20-årene død. To personer ble pågrepet i Lånke, mens de to andre ble pågrepet på boligen sin i Stjørdal sentrum.

- De skulle møtes for å ha en hyggelig kveld med mat og drikke. Det var litt alkohol inne i bildet, bekrefter Angen.

- Helt forferdelig

Politiet har fortalt at alle kjente hverandre fra før. Avdøde og tre av de siktede jobbet i samme firma i Stjørdal. Angen forteller at hans klient har vært i Norge i flere år for å jobbe. Han bor ikke ved gården eller boligen som er sperret av i Stjørdal sentrum. Han kjente avdøde godt.

- Han synes det var helt forferdelig at han døde, sier Angen om klientens reaksjon.

Advokat Kjell Horseng forsvarer en av de fire litauerne i saken – en 43-åring.

- Klienten min har samtykket i å avgi forklaring til politiet uten å ha forsvarer til stede. Han erkjenner ikke straffskyld i denne saken og begrunner det med at han verken har gjort noe eller vært med på å gjøre noe straffbart, sa Horseng til Adresseavisen tidligere i helga.

Ingen erkjenner straffskyld

Heller ikke de to andre siktede mennene erkjenner straffskyld i saken. Advokat Tanja Henderson forteller at hun har vært i kontakt med sin klient.

- Han erkjenner ikke straffskyld, og jeg ønsker ikke å si noe mer om saken foreløpig, sier hun.

Advokat Per Ove Sørholt sier at han ikke har rukket å være i kontakt med klienten søndag kveld.

- Jeg vil snakke med ham i forkant av fengslingsmøtet, sier han.

- Jeg har lest politiavhøret og han erkjenner ikke straffskyld. Jeg vil ikke gå nærmere inn på detaljene før jeg har snakket med min klient, sier han.

Alle de fire siktede, som sitter ved Trondheim fengsel på Tunga, vil mandag bli framstilt for varetektsfengsling ved Sør-Trøndelag tingrett. Årsaken er at det er ressurskrevende å frakte de siktede til Steinkjer og Inntrøndelag tingrett.

- Min klient sier at han ikke har utøvd noe som helst vold natt til lørdag, sier advokat Tore Angen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Jens Petter Søraa
Advokat Kjell Horseng forteller at hans klient samtykket i avhør uten ham til stede. Bildet er tatt ved tidligere anledning. Foto: Kristoffer Furberg, Adresseavisen
Advokat Per Ove Sørholt opplyser til Adresseavisen at han ikke har fått snakket med sin klient ennå. Foto: Pressebilde